En håndfull av de verdens mestselgende og mest populære artister har siden oppstarten av den svenske strømmetjenesten Spotify, har vært utilgjengelige. Vi snakker om folk som Pink Floyd, AC / DC, Metallica, Led Zeppelin og Van Morrison. Med dagens inkludering av sistnevnte ser nå lista ut til å være fulltallig.

Dukket opp i natt

Led Zeppelin kom med et brak i fjor og er nå tilgjengelig både i orginalversonene, samt Jimmy Pages samvittighetsfulle og imponerende remastere. Natt til fredag dukket også irske Van Morrison opp med sin komplette katalog. Vi snakker om en artist med 36 utgivelser bak seg. Spotify har til og med klart å fått med seg rettighetene til å strømme den høyt elskede, men tidligere akk så utilgjengelige «Irish Heartbeat» som var et samarbeid mellom Morrison og The Chieftans i 1988.

Så langt så finner vi ikke den samme katalogen til den mediesky artisten hos erke-konkurrenten Apple Music.

Les også: En epoke er slutt i Molde

Les også: Det er ikke mer høyverdig å høre på vinyl enn på Spotify

Les også: Vern stoppet Van

Men Neil er borte

Ironisk nok så er det ikke mange ukene siden en annen artist som startet i samme periode trakk nesten alle sine album fra strømmetjenestene på grunn av det han mener er «elendig lydkvalitet», nemlig Neil Young.

Av artister du fortsatt ikke finner på Spotify  er Taylor Swift ( finnes på Tidal), Prince ( finnes ingen steder), Garth Brooks ( Garth hater all strømming), Bob Seger, Tool, King Crimson, The Beatles og Thom Yorke fra Radiohead.

Om du er ukjent med Van Morrisons katalog så våger vi å anfbefale at du starter med den ulidelige vakre «Streets of Arklow» fra albumet «Veedon Fleece» fra 1974 og jobber deg opp derfra.