«There's no business like blow business» er slagordet for kanskje den aller største og mest ambisiøse av strømmetjenesten Netflix sine egenproduksjoner.

«Narcos», som fra i dag ligger tilgjengelig med hele sin første sesong tar for seg historien om den colombianske narko-baronen Pablo Escobar og hans vei mot makten. Escobar regnes som den rikeste og mest suksesfulle av de sør-amerikanske narko-baronene som slo seg opp på 1970 og 1980 -tallet. I 1990 hadde han i følge FBI en formue på over 30 milliarder dollar.

Les også: Aksjonerer mot Popcorn Time

Les også: Ti Netflix-tips du neppe visste om

Gode anmeldelser

Brasilianske Wagner Moura (39) spiller rollen som Pablo Escobar. Den øvrige rollelisten består av stort sett for oss ukjente skuespillere fra Mexico og Sør-Amerika.

Allerede i dag  tidlig lå det et dusin svært gode anmeldelser fra amerikanske anmeldere ute på nettet.  Hollywood Reporter skriver at «Serien skiller seg fra den store hopen ved imponerende bredde og dybde».

SF Chronicle skriver at «Hver eneste skuespillerprestasjon holder samme standard som det svært gode manuset. Men Moura imponerer spesielt med måten han utvikler Escobars karakter fra det enkle mennesket til et manipulativt monster».

Les også: Hjelp! Hvor er favoritt-serien min?

Vil lokke seere vekk fra HBO

Men The Verge som har blitt en av de helt store aktørene hva internettmedier gjelder går enda lengre. Deres rykende ferske anmeldelse ( som du kan lese i sin helhet her) avsluttes med følgende godord: «Narcos er fantastisk. Akkurat den typen krim-drama som Netflix trenger for å lokke seere bort fra HBO, CBS og NBC. Sense8 og Narcos skaper nå sin egen sjanger av kvalitetsserier for et internasjonalt publikum. Narkotikakrigen på 80-tallet er velkjent TV-stoff, men i Narcos så har Netflix tatt et velkjent tema og blåst nytt liv i det.»

«Narcos» kan du se på Netflix her.