Trondheim har en viss tradisjon for å fostre punkband med attityd, men få har virkelig utmerket seg de siste årene. Short Skirts kan bli et unntak, for deres debutplate «Family Values» låter oppsiktsvekkende friskt.

Og her går det unna: Under 20 minutter tar det bandet å frese gjennom åtte låter med glødende garage-inspirert punkrock med både surf- og rockabilly-elementer, formidlet mer skamløst enn kompromissløst, men tett og fett og sånn passe grisete hele veien. Det er nesten så det lukter svidd.

Platas beste spor er den siste singelen (den fjerde i rekken) «I Like It Short» som med sitt hakkete refreng fremstår som et slags bandanthem, men det er også mye annet bra. Som The Sonics-nikket «Long John», «Silly Love Song» (ja, den er nettopp det) og ikke minst det instrumentale åpningssporet «Motherload Of Remembrance», som gir assosia-sjoner til surfing i sanddynene i Death Valley, heller enn ved Californias strender.

LES ANMELDELSEN: Det er liv i et av Trondheims største talenter

Med unntak av albumtittelen er platen blottet for ironisk distanse, her er det full peis hele veien, og her ligger også noe av sjarmen. Et par ganger bikker det over; teksten på «All Sliced Up» blir rett og slett for banal, og bandet trenger utvilsomt flere sterke låter. Men som debutplate står «Family Values» godt. Den føles kanskje ikke som en «Blodig alvor» eller en «Slo-Mo Suicide», men den har en kraft som antyder at vi vil få høre mye bra fra denne gjengen fremover.

Aller best er det nok uansett å oppleve dem i et fullt klubb-lokale med god tilgang på øl. Da vil Shorts Skirts' musikk virkelig komme til sin rett.