Hotellet på elvekanten har som Rica-hotell vært uslåelig i ni år på rad. I sitt tiende år kjemper de som et Scandic-hotell, og håper på fortsatt seier i «frokost-NM».

Den 15. september skal en vinner kåres i det som kalles et uoffisielt NM for hotellfrokost. Anonyme testere har vært innom 400 hoteller i Norge og kåret de fire beste.

Blant disse finner vi altså Scandic Nidelven og Britannia Hotel i Trondheim. Kjøkkensjef Geir Barstad mener de vakre omgivelsene kan gi hotellet i Dronningens gate et lite fortrinn.

Se videoreportasje fra de to hotellene i videovinduet over.

Fin frokostsal

- Vi syns selv vi har kanskje Norges beste frokostsal med Palmehaven og de historiske rammene som er her. Maten vår er internasjonal, men vi har også tatt vare på det lokale trønderske preget, sier kjøkkensjef Barstad på Britannia.

Både han, og hans kollega og konkurrent Sigve Eliassen ved Scandic Nidelven trekker frem et rikholdig utvalg av både varm og kald mat.

- Vår frokost har et veldig bredt utvalg med veldig høy kvalitet, sier Eliassen.

Fortsetter satsingen

Hotellet ved Nidelven har altså vært helt uslåelige i kampen om hotellfrokosten. Flere fryktet at kvaliteten ville synke da Scandic kjøpte Rica. Det har ikke øyensynlig ikke skjedd, og hotelldirektør Kjetil Vassdal er opptatt av at hotellet fortsatt skal være i toppen.

- Vi har fått lov til å satse, og har i år presentert tre nyheter i frokostsalen. Det tror jeg er viktig for å lykkes, sier han.

Stort fokus

Britannia Hotel har også tidligere vært med helt i toppen. I 2013 kom de på tredjeplass, og kjøkkensjef Barstad er meget fornøyd med at de nå er oppe blant topp fire igjen.

- Det har etter hvert blitt et stort fokus på hotellfrokost, og vi vil være i toppen, sier Barstad, og legger til:

- Dette er nok like mye en kokkekamp som en kamp i buffeen, vi kjenner hverandre godt på hotellene, sier Barstad.

Den endelige kåringen skjer den 15. september. De øvrige finalistene er Clarion Collection Hotel Folketeateret i Oslo, og Scandic Ishavshotel i Tromsø, ifølge bransjenettstedet horecanytt.no.