- Det er jo bare helt fantastisk, sier initiativtaker Evy Kasseth Røsten. Hun er nå midt i prøvene på Nord-Trøndelag Teaters storsatsing Juvikfolket, men bruker all sin fritid på å hjelpe Syria-flyktningene.

- Dette har opprørt meg så mye at jeg bare måtte gjøre noe. Nå er mye på plass til støttekonserten søndag 13. september, sier hun.

Les mer: Dugnad for flyktninger Stort engasjement

Flere artister har sagt ja til å spille på støttekonserten, i tillegg til forfattere og en rekke andre kunstnere med forskjellige uttrykk stiller opp.

- Det er også flere lokale kunstnere som gjerne vil bidra. Dessuten blir det aktiviteter for barna, hvor blant andre forfatteren av boka Jakob og Neikob, Kari Stai vil bidra. Hennes siste bok handler om å ta inn en fremmed, og hun vil blant annet sysselsette unger med tegneoppgaver.

Baker kaker

Også sanitetskvinnene stiller opp og skal bake kaker og samle inn gevinster til en god gammeldags tombola.

- Det blir aktiviteter i huset og på området ellers. Dessuten vil Røde Kors ha egen stand. Kanskje folk melder seg inn i Røde Kors eller flyktninghjelpen etter dette. Det hadde vært fin, ser Evy Kasseth Røsten.

Familiedag

- Vi jobber med flere aktiviteter og det endelige programmet vil ikke være klart før neste helg. Vi skal lage det slik at det blir masse spennende for både barn, unge og voksne. Det blir en støttekonsert for hele familien, sier skuespiller Evy Kasseth Røsten.