Trondheimsbandet Catching Cooper avslutter høstturneen sin med releaseparty på Familien. Bandet garanterer et energisk liveshow når de slipper sin første singel «Radio», produser av Conor Patrick i samarbeid med HUSH Music.

- Det blir mye konfetti, og forhåpentligvis utrolig mange folk, sier bassist Robin Araya, som sammen med vokalist og gitarist Kristian Dahl Bergsland, trommis Sigurd Nermoen og gitarist Jo Tran utgjør bandet Catching Cooper.

Se musikkvideoen til «Radio» øverst i saken.

Målbevisste musikere

Allerede før de har sluppet sin første singel, satser guttene alt på popdrømmen. «GO BIG or GO HOME» har bandet skrevet som beskrivelse på sin egen Facebook-side. Singelen «Radio» handler i stor grad om selvrealisering, og i musikkvideoen, som er spilt inn i Trikkestallen i Trondheim, skimtes blant annet en globus og en gammel radio. Kanskje bilder på en drøm om radiotid og et internasjonalt gjennombrudd?

- Vi har både langsiktige mål og mål vi håper å nå litt nærmere i tid, sier Araya. Spillejobber på Trondheim Calling, By:Larm, diverse festivaler og internasjonal oppmerksomhet er blant målene, men i første omgang håper de på å spre musikken sin til så mange som mulig.

Catching Cooper spiller energisk pop/rock og lar seg inspirere av band som The 1975 og Paramore.

- Hva må til for å bli lagt merke til i musikkbransjen i dag?

- Det viktigste er å skrive gode låter. Vi jobber hardt for å utvikle oss som låtskrivere. I tillegg er det nok viktig å ha fantastisk gode liveshow, sier Araya.

Avslutter turneen på Familien

Tre av bandets medlemmer møttes på Trøndertun Folkehøgskole. Nermoen er fra Otta i Gudbrandsdalen, mens Araya, Tran og Dahl Bergsland kommer fra Trondheim.

- Vi har blitt en utrolig god vennegjeng som støtter opp om hverandre. Som band er vi som en liten familie, sier Araya, som selv føler han må bruke like mye tid på kontorarbeid, som i øvingsrommet, dersom bandet skal lykkes med de målene de har satt seg.

- Av egen erfaring kan jeg si at administrativt arbeid tar mye tid. Det kreves mye planlegging og mange telefonsamtaler for å få oppmerksomhet og for at ballen skal begynne å rulle.

I august har hjulene rullet. Musikerne har brukt sommeren til å jobbe for å få råd til å reise på en tre uker lang turne. Etter konserter i Oslo, Lillehammer og Gudbrandsdalen, avslutter bandet med en stor slippfest på Familien.

- Det er dyrt å arrangere turne selv, og ofte blir utgiftene høyere enn inntektene. Vi regner med å gå i minus og blir positivt overrasket de gangene vi får inn mer enn det vi har forventet, sier Araya.

Mer musikk i vente

Etter at bandet slipper den første singelen torsdag, vil det ikke ta lang tid før nysgjerrige får høre mer fra bandet.

- I tillegg til «Radio» vil vi slippe to singler til i løpet av høsten og vinteren, sier Araya.

- Dette er, som tittelen antyder, klassisk radiopop, sier Vegard Enlid, anmelder og musikkansvarlig i Adresseavisen.

Han mener Catching Cooper har potensiale til å bli noe stort, men da må bandet jobbe hardt.

- Det er mer krevende enn en skulle tro å slå gjennom med kommersiell rock i dag, sier Enlid.

Catching Cooper har slippfest på Familien torsdag kl. 21.00. Med som supert er Oslogruppa The Volt.

Jo Tran, Robin Araya, Kristian Dahl Bergsland og Sigurd Nermoen i Catching Coopers har slippfest for sin første singel «Radio» på lørdag. Foto: Erik Berg-Johansen