Det er fjerde gang Miniuka arrangeres i forkant av Uka-15. Det er studentbarnehagene i Trondheim, SiT Barn, som arrangerer dette i samarbeid med UKA.

Baluba for de minste

- Dette er en kulturfestival for barn og med barn der vi flytter ut av barnehagen vår, og ut på grøntområdet rundt Moholt studentby. Og der arrangerer vi konserter og teaterforestillinger på fire scener, i tillegg til en rekke andre kunst- og kulturaktiviteter for barn i alle aldre, sier Landsem som også er styrer for SiT-Barn Moholt.

Nærmere 200 frivillige er i sving under arrangementet som også innebærer grilling. Folk kan ta med seg egen grillmat og spise på festivalen.

LES OGSÅ: Verdens mest populære til UKA

Åpen for alle

- Vi har inngjerding av område med egne vakter. Alle ansatte i barnehagene er med, studenter er med, og barna er med selv for å få til dette. Festivalen er gratis, åpen for alle og alle barnehagene i byen blir invitert..

- Og festivalens headliner, hvem er det?

- Det tror jeg må bli foreldrebandet, og selvsagt Gunnhild Sundli. Vi prøver å involvere studentene, og mange av de internasjonale studentene er med og bidrar til konserter, dans, sirkus og andre aktiviteter. Tanken er å engasjere både foreldre og barn.

- I fjor hadde vi om lag 1000 innom Miniuka hver dag, og nå med det fine været vi har i vente håper jeg enda flere kommer seg hit, for dette er et unikt kulturtilbud til de minste barna, sier Landsem.

LES OGSÅ:Avsluttet MiniUka med spanske rytmer

Festivalen starter kl. 12.00, og området er åpent til kl. 17.30, tirsdag, onsdag og torsdag denne uken.

MiniUKA: Både ansatte og barn i studentbarnehagene i Trondheim er med å arrangere MiniUKA, en kulturfestival i samarbeid med UKA-15. Foto: Morten Antonsen