Etter at Angelica’s Elegy debuterte løfterikt i 2013 med albumet «Gold Celeste», debuterer nå trondheimstrioen på nytt, nettopp som Gold Celeste. Musikalsk følger de den samme stien, gjennom et kronglete psykedelisk landskap, men med et enda mer raffinert og fengslende resultat.

Referansene er mange og tydelige, og et par kommer vi ikke utenom: Tilnærmingen til låtene og den høypitchede vokalen viser tydelig slektskap til Deerhoof. Samtidig låner de frekt fra 60-tallspsykedeliaen, litt på samme måte som Foxygen, men med et uttrykk som føles mer moderne enn retro, og – nesten overraskende – med det som oppleves som en unik egenart.

«The Glow» er en ekstremt melodiøs, nydelig produsert plate, med en melankolsk grunnstemning som gjør den litt introvert.

Flere av låtene har den litt sjøsyke shoegazer-følelsen, uten at det blir for dominerende. I stedet oppleves materialet som varmt og nært, selv om låtene krever noen runder før de åpenbarer seg i all sin detaljrike prakt. Litt som den sjenerte gutten i klassen som likevel viser seg å være den mest interessante.

Rett og slett en plate å bli glad i, om du gir den sjansen.

Anmeldt av KAI KRISTIANSEN