Etter å ha sett den, er det lett å skjønne hvorfor «The Gunman» har blitt en flopp. Sjelden blir en film i større grad mindre enn summen av enkeltdelene. På papiret har den nemlig mye for seg. En politisk thriller vekselvis i Europa og Afrika, med vestlige lykkejegere på jakt etter raske penger i Kongo.

Regissør Pierre Morel sto bak en av nyere tids store actiongjennombrudd med «Taken»(2008). Skuespillere som Sean Penn, Idris Elba, Javier Bardem, Mark Rylance og Ray Winstone borger vanligvis for kvalitet hver for seg. Bardem har neppe vært verre på film, enn som spansk bakmann i kjærlighet og leiemord.

Sean Penn er grei nok i hovedrollen som paranoid med god grunn, etter trøbbel i Afrika. Gode tilløp i spenning og action ødelegges av melodrama og en finale med tyrefekting som det er vanskelig å tro selv når du ser den. Dyktige folk på rollelista og spennende opplegg gjør at «The Gunman» sannsynligvis er en film mange vil kunne lokkes til å se på strømming/tv og dvd framover. Du er herved advart.

Geværmann: Sean Penn spiller bistandsarbeider med lik i lasten i Afrika i «The Gunman».