- Jeg kommer til å savne arbeidet veldig mye, sier Erling Moe som har vært leder i kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen i fire år.

Ønsket å fortsette

Da adressa.no snakket med Moe onsdag ettermiddag var forhandlingene mellom partiene i gang og ifølge venstrepolitikeren var det ingenting som tydet på at han skulle få fortsette i vervet.

Etter pressekonferansen på Granåsen onsdag kveld ble det klart at den nye lederen av komiteen vil komme fra Pensjonistpartiet og nestleder fra Arbeiderpartiet.

- Kultur er et veldig spennende felt, og for dem som tar over blir det mye spennende å jobbe med framover. Det unner jeg dem veldig, sier Moe, som likevel ikke legger skjul på at han gjerne skulle ha fortsatt som leder i kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen.

- Ja, hvis det hadde vært mulig politisk hadde jeg takket ja, sier Moe.

Fortsetter i bystyret

Som privatperson vil Moe passe på å få med seg så mange kulturarrangementer som mulig framover. Han er også gjenvalgt til bystyret hvor han vil fortsette å engasjere seg i kulturspørsmål.

LES OGSÅ (PLUSS): Det nye bystyret i Trondheim

- Jeg fortsetter i bystyret, og jeg setter stor pris på velgernes tillit. De kommende fire år vil jeg være en flittig deltaker kulturdebattene i bystyret. Jeg vil ikke slippe kulturfeltet, men jobbe aktivt for sakene jeg synes er viktige, sier Moe.

I perioden som kommer skal situasjonen for flere viktige kulturinstitusjoner avklares, som Olavshallen, Trondheim Kunstmuseum og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Teaterhuset Avant Garden. I løpet av 2016 skal også en plan for Trondheim Litteraturhus, som nå har mottatt kommunens kulturfond i tre år, avklares.