- Vi håper folk synes filmen er morsom og at vi har klart å gjøre en riktig gjenskapelse av Knutsen og Ludviksens sitt univers, sier Øystein Dolmen.

Les anmeldelsen av filmen her

Det er dagen for verdenspremiere på animasjonsfilmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» på Nova kinosenter, og snart skal Dolmen guide gjestene sine opp den røde løper. Enken etter Gustav Lorentzen, Alis, og deres sønn Fredrik, har kommet til Trondheim for å være med på festkvelden.

Endelig på kinoskjermen

- Vi er mange som har ventet lenge på denne filmen og det er vel ingen som har ventet lenger enn deg, Øystein, ler Fredrik.

- Jeg har ventet i 30 år jeg, svarer Dolmen, som startet på det første filmmanuset om de to trubadurene som bor i en tunnel allerede i 1985.

Manuset har Dolmen skrevet sammen med Thomas Moldestad. Fredrik Lorentzen har i tillegg til å være med som rettighetshaver, fungert som konsulent. De skryter begge av teamet som har fått 3D-filmen trygt over mållinja.

- Jeg er veldig stolt over det min far og Øystein har skapt, og jeg vil at så mange som mulig skal få ta del i det som jeg selv vokste opp med. Det morsomme med filmen er at alle som har vært med på å lage den har hatt en kjærlighet for de originale Knutsen og Ludvigsen, og det merker du, sier Fredrik.

Gustav ville vært stolt

Alis Lorentzen er sikker på at hannes ektemann hadde gledet seg over at filmen om den kjente duoen som må redde verden, i alle fall Bergen, fra en grufull skurk, endelig er ferdig.

- Gustav hadde vært veldig stolt over dette, han trodde jo aldri det skulle gå igjennom. Hadde han vært her i dag hadde han ønsket å feste med Øystein og ikke gått hjem før i morgen tidlig, sier hun og ler mot Dolmen.

Dolmen selv skulle veldig gjerne hatt sin kamerat og kompanjong gjennom mange år ved sin side på denne store dagen.

- Det hadde vært artig om Gustav hadde vært med på dette. Filmen topper på en måte alt vi har gjort, sier Dolmen, som likevel føler at kameraten fortsatt følger nøye med på hva han gjør.

- Da jeg satt oppe om nettene for å skrive på manuset, følte jeg ofte at han satt på skulderen min og sa hva jeg skulle skrive. Vi kjente hverandre så godt at jeg vet hvordan han hadde reagert på det meste, forteller Dolmen.

- Det er bare du som kan ha stemmen til Ludvigsen inne i hodet, uten å bli innlagt, ler Fredrik.

Oppfølger

Fredrik, som har to barn, var spent på å se hvem av figurene barna hans ville like best. Litt småskuffet måtte han innse at han ikke var i stand til å styre barna mot «riktig» karakter.

- De elsker grevlingen, det er han som er mest populær. Uansett hvor mye propaganda jeg kjører på med, er og blir grevlingen favoritten, sier han lett oppgitt.

Fra neste fredag vil filmen snurre og gå for fullt i kinosalene rundt om i landet. Dolmen håper både barn og foreldre vil få sine favorittkarakterer i filmen, for han ønsker ikke å gi seg med én film.

- Vi skal sende inn søknad for film nummer to. Blir det god respons på denne, blir det enda en film. Jeg er snart ferdig med manus, og det blir en ny skurk i denne fortellingen. Gjett om folk vil bli nysgjerrige på hvem skurken er, sier Dolmen med et lurt smil.

- Og husk at grevlingen må være med, legger Fredrik til.

Fredrik Lorentzen, Alice Lorentzen og Øystein Dolmen gleder seg til å vise animasjonsfilmen om Knutsen og Ludvigsen til publikum. Foto: Leikny Havik Skjærseth