Sjette soloalbum kommer sjelden med så fortettet glød. 2008s gripende «The Evangelist» var flott farvel til venn og låtskriverkollega i The Go-Betweens, Grant McLennan. Han døde tragisk i 2006 og ga det beste gitarbandet fra 80-tallet en trist utgang.

Les anmeldelse av «The Evangelist»

«Songs To Play» er kanskje det nærmeste vi kommer et post-Go-Betweens-album. Energien i åpningslåten «Learn to Burn», bruk av stryker og en melodiske varme i «Let me imagine you», som gjør den til en bror i ånden av McLennans fineste sang, «Finding You».

I tekst og melodi låter «Songs To Play» som en destillert, kresen blanding, med litt mer av Forsters karakteristiske snert og tilbakelente energi enn forrige soloalbum. En touch av samba og texmex krydrer enkelte sanger, mens balladen «Turn On The Rain» er tristvakker, eksistensiell høstpop av beste merke.

I enda større grad enn på forrige plate, er det noe avklart over Forster som låtksriver. Som om har meislet ut en slags essens i faget, ikke helt ulikt Nick Lowe og Leonard Cohen, da de nærmet seg 50 med henholdsvis albumene «The Impossible Bird» og «Various Positions». I motsetning til dem har Forster sine musikalske røtter i 80-tallets indiepop. Som sådan er «Songs To Play» et modent storverk fra en stilig, eldre statsmann i vital pop.

Foto: Stephen Booth, Photo by Stephen Booth
Foto: Stephen Booth