Er du av de som i løpet av arbeidsdagen bare skal en kjapp tur på Facebook for å sjekke om noe har skjedd, er du ikke alene.

Nettverket har blitt en tidstyv og en ergrelse for mange arbeidsgivere som forsøker i holde produktiviteten blant sine ansatte oppe.

I snitt er nemlig hver bruker innlogget 42 minutter hver eneste dag, og mange er inne flere ganger i løpet av arbeidsdagen . For en kjapp liten tur inne, blir ofte lenger enn man hadde planlagt. Flere og flere arbeidsgivere har nå sett seg nødt til å blokkere nettverket fra sine pc-er.

Arbeidsgivere ser muligheter

Daglig logger 120 millioner brukere inn på Facebook, og til sammen tilbringer de 5 milliarder minutter på nettverket. Det viser en undersøkelse Careerbuilder.com har gjennomført blant 31 000 personer.

Arbeidsgivere har riktignok også lært seg å bruke Facebook til sin fordel. For ett år siden benyttet hver femte arbeidsgiver seg av muligheten til å undersøke kandidatene på sosiale nettverk. Et par kjappe søk, og vips vet man mye mer om søkeren enn man noen gang ville kunnet gjennom et jobbintervju.

Avviser søkere

Og er du en av de som har lagt ut bilder eller informasjon du ikke ønsker at sjefen eller foreldrene dine vil se, bør du kanskje tenke deg om når du søker jobb.

En av tre arbeidsgivere som benytter seg av søk på Facebook oppga at de fant informasjon som fikk dem til å forkaste søkeren.

I snitt er hver Facebook-bruker inne på nettverket 42 minutter hver dag, og mange surfer i arbeidstiden. Foto: SCANPIX