Gå til mobilutgaven
forsiden / Kultur

Glimt av storhet

(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

Glimt av storhet

Bruce har fortsatt glimt i øyet og fart på bassfingrene, men repertoaret har litt for store doser med standard-blues.
(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

80-talls nostalgi i herlige «Stranger Things»

Her er hva som dukket opp på strømmetjenestene mens du var på ferie.

Bourne in the USA

Actionsterk konpirasjonsthriller ikke helt på nivå med de beste Jason Bourne-filmene.

Møtte «The Boss» på motorsykkelferie

Ren tilfeldighet førte til at Kurt Hvitsand traff på selveste Bruce Springsteen i USA.

Fire billig-godbiter til under hundrelappen

For de av dere som allerede er godt i gang med å bruke opp feriepengene: Her er tips om fire rimelige portugisiske viner som kan gjøre overgangen til høsten lettere.

Et knippe Springsteen-billetter ble lagt ut for salg

- De 200 billettene ble utsolgt på få sekunder, opplyser Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

- Når folk er redde vinner høyrekreftenes argumentasjon

I sitt foredrag vil Olsokprofil Sidsel Wold ta utgangspunkt i noen få enkeltmennesker for å fortelle om et Europa i en brytningstid. Hun garanterer ikke at publikum går hjem med mer håp.

Tidenes kulturuker:

400 000 besøk på trønderske kulturarrangement

Kulturarrangementene i regionen forventer rekordmange besøk de neste to ukene. Olavsfestdagene har allerede økt billettinntektene med én million kroner.

Dette spilte Springsteen før Trondheim-konserten

Bruce Springsteen spilte hele det klassiske albumet «The River» i Gøteborg.

Her er E-Street band i Trøndelag

Klokka 15.24 søndag ettermiddag satte The E-Street Band sine føtter på trøndersk jord.

Slik blir Norges største utendørs konsertarena

Alt du trenger å vite om Bruce Springsteen-konserten i Granåsen.

Som en muppet-figur av seg selv sto Jack Bruce på scenen. Liten, skrukkete, energisk, småkeitete, smilende, sjarmerende - fortsatt ikke verdens beste vokalist, fortsatt en liten djevel på bassen.

Publikum i det ikke smekkfulle lokalet koste seg med musikken, og koste seg kanskje spesielt med å være såpass tett på en såpass stor musikalsk legende i såpass god form. Jack Bruce utgjorde på 60-tallet bandet Cream sammen med Eric Clapton og Ginger Baker. Han spilte bass, var vokalist på mange av låtene, og skrev flere av de beste sammen med tekstforfatter Pete Brown.

Etter en oppvarmingsrunde med låter med bassist Nick Cohen, entret Jack Bruce scenen. Han satte seg først ved flygelet, og pianointroet til «Theme From An Imaginary Western» fylte salen med forventning.

Den ble til innfridd til fulle. Denne låten kjenner mange fra Mountains versjon på Woodstock, men den var opprinnelig på Bruces debutalbum «Songs For A Tailor» - og kan utmerket tolkes som avskjedsangen til vennene i Cream. Bruce og bandet spilte den med følsom lavmælt intensitet, det var også dessverre det eneste virkelig «poetiske» øyeblikket på konserten. De lavmælte låtene hadde ikke førsteprioritet, for å si det sånn.

Det ble mye akrobatisk musisering etter hvert, mange unge flinke utøvere i bandet som fikk vist hvor dyktige musikere de er. Var den på ti minutter, trommesoloen? Blåserekka fikk, som på flere av Bruces soloplater, dominere lydbildet vel mye.

Bandet spilte bluesklassikere som «Spoonful», «First Time I Met The Blues» og «Born Under A Bad Sign», som også var på repertoaret til Cream. Kraftfullt og bra, men ikke akkurat epokegjørende.

Vi fikk flere låter fra solorepertoaret, som «The Food» og «Never Tell Your Mother She's Out Of Tune». Og heldigvis fikk vi det de aller fleste hadde kommet for, noen evige Cream-klassikere. Til tross for i overkant med blås var det stort med «We're Going Wrong», «White Room» - og fremfor alt «Sunshine Of Your Love». Allsangfaktoren på sistnevnte reddet kvelden for mimrere uten detaljkunnskap om Bruce.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus