Gå til mobilutgaven
forsiden / Kultur

Glimt av storhet

(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

Glimt av storhet

Bruce har fortsatt glimt i øyet og fart på bassfingrene, men repertoaret har litt for store doser med standard-blues.
(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

(Foto: LENA KNUTLI)

Foto: LENA KNUTLI

Farligere enn Pokémon Go

Ganske bra skrudd thriller om mobilspill som får ungdom til å risikere livet.

Flott dokumentar om hunden til Laurie Anderson

Laurie Andersons uforlignelige filmessay rundt sin avdøde hund er en makeløs film om kjærlighet, savn og mye mer enn det som sies og vises i en stor liten film.

Solid norsk grottethriller

Komprimert thriller om tre mennesker i en grotte fra norsk filmskaper utenom det vanlige.

200 000 til bykunstner i Trondheim

Trondheim er ett skritt nærmere å få sin egen bykunstner. Vedkommende får 200 000 kroner i stipend.

Antinori til VinPuls

«Storhetene» står i kø for å komme til Trondheim og treffe VinPuls-medlemmene. Tirsdag 20.september kommer Allegra Antinori fra vinhuset Marchesi Antinori til Prins Olav Grill på Royal Garden for å servere bl.a. supertoscanerne Tignanello og Solaia på VinPuls-kveld.

Tyngre toppmodeller

Med frodige, «plus size»-jenter som deltagere har «Top Model»-konseptet fått ny, forfriskende styling.

Chris Brown pågrepet for vold

Rapperen Chris Brown er pågrepet i sitt hjem i Los Angeles etter at han truet en kvinne med en pistol, opplyser politiet.

Fra Hammersborg til Penny Lane

Familien Lund Ansnes forlater Trondheim til fordel for et år med skoleuniformer, hotelldrift og boklansering i Liverpool.

Gjør ikke skam på Min kamp

Knausgårds konstante lengsel etter noe annet formidlet i overbevisende spenn fra babyrytmikk og bærsing til Hitler og Utøya.

- Et uopprettelig overgrep mot kulturbyen Trondheim

Liv Ullmann, Håkon Bleken, Bjørn Alterhaug og Ulf Risnes er blant kulturarbeiderne som nå mobiliserer mot nye Trondheim Spektrum.

Som en muppet-figur av seg selv sto Jack Bruce på scenen. Liten, skrukkete, energisk, småkeitete, smilende, sjarmerende - fortsatt ikke verdens beste vokalist, fortsatt en liten djevel på bassen.

Publikum i det ikke smekkfulle lokalet koste seg med musikken, og koste seg kanskje spesielt med å være såpass tett på en såpass stor musikalsk legende i såpass god form. Jack Bruce utgjorde på 60-tallet bandet Cream sammen med Eric Clapton og Ginger Baker. Han spilte bass, var vokalist på mange av låtene, og skrev flere av de beste sammen med tekstforfatter Pete Brown.

Etter en oppvarmingsrunde med låter med bassist Nick Cohen, entret Jack Bruce scenen. Han satte seg først ved flygelet, og pianointroet til «Theme From An Imaginary Western» fylte salen med forventning.

Den ble til innfridd til fulle. Denne låten kjenner mange fra Mountains versjon på Woodstock, men den var opprinnelig på Bruces debutalbum «Songs For A Tailor» - og kan utmerket tolkes som avskjedsangen til vennene i Cream. Bruce og bandet spilte den med følsom lavmælt intensitet, det var også dessverre det eneste virkelig «poetiske» øyeblikket på konserten. De lavmælte låtene hadde ikke førsteprioritet, for å si det sånn.

Det ble mye akrobatisk musisering etter hvert, mange unge flinke utøvere i bandet som fikk vist hvor dyktige musikere de er. Var den på ti minutter, trommesoloen? Blåserekka fikk, som på flere av Bruces soloplater, dominere lydbildet vel mye.

Bandet spilte bluesklassikere som «Spoonful», «First Time I Met The Blues» og «Born Under A Bad Sign», som også var på repertoaret til Cream. Kraftfullt og bra, men ikke akkurat epokegjørende.

Vi fikk flere låter fra solorepertoaret, som «The Food» og «Never Tell Your Mother She's Out Of Tune». Og heldigvis fikk vi det de aller fleste hadde kommet for, noen evige Cream-klassikere. Til tross for i overkant med blås var det stort med «We're Going Wrong», «White Room» - og fremfor alt «Sunshine Of Your Love». Allsangfaktoren på sistnevnte reddet kvelden for mimrere uten detaljkunnskap om Bruce.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus
-