forsiden / Kultur

«Hodejegerne» tjener inn millioner i utlandet

  •   cathrine elnan
(Foto: FILMWEB)

Foto: FILMWEB

«Hodejegerne» tjener inn millioner i utlandet

Filmen har hittil spilt inn over 11 millioner kroner i Storbritannia og tjente 250.000 kroner på sin første amerikanske kinohelg.
(Foto: FILMWEB)

Foto: FILMWEB

Leses nå
 

Saken oppdateres.

Filmatiseringen av Jo Nesbøs «Hodejegerne» årets mest innbringende utenlandske film i Storbritannia. Her har Hodejegerne allerede spilt inn for 11 millioner kroner, det skriver The Guardian.

I helgen hadde thrilleren, regissert av Morten Tyldum, premiere på fire amerikanske kinoer. Ifølge VG spilte filmen inn 43 000 dollar, som tilsvarer rundt 250 000 norske kroner i åpningshelgen. Antall besøkende var omtrent 6000 personer, skriver Aftenposten.no.

- På fire byer er det bra. Når vi utvider til helgen får vi se potensialet til filmen, sier produsent Asle Vatn til VG.

I Norge så 471 805 publikummere Hodejegerne på kino.

Sammenlignes med Larsson

Flere amerikanske aviser sammenligner Jo Nesbø med Stieg Larsson, og spår Nesbø like stor suksess som sin svenske kollega.

I et intervju med Word and Filmsier Nesbø at han skjønner sammenligningen, men at han ikke ser likhetene mellom seg selv og Larsson.

- Både jeg og Larsson er fra Skandinavia og skriver krim, men selv om jeg bare har lest én og en halv bok av Larsson, ser jeg ikke mange likheter, sier han til nettstedet.

comments powered by Disqus
Fikk du med deg disse?