forsiden / Kultur

Søtt og ufarlig

Søtt og ufarlig

Snilt, sjarmerende og menneskelig, men ikke spesielt spennende.

4

LABAN - LILLE ANNAS FAVORITTER

Barnefilm

Relaterte artikler:

Laban - Lille Annas favoritter: Det er tilløp til «skumle scener» i den nye Laban-filmen, men det kunne med fordel vært ennå flere, ifølge vår anmelder.

Laban - Lille Annas favoritter: Det er tilløp til «skumle scener» i den nye Laban-filmen, men det kunne med fordel vært ennå flere, ifølge vår anmelder.

Livet etter reality:

- Det har vært en presset livssituasjon til tider

Tommy Rodahl vant «Farmen» i 2011 og dro hjem med både ny hytte og bil. Han bor fortsatt i premiehytta.

Bill Paxton er død

Den amerikanske skuespilleren Bill Paxton er død, 61 år gammel.

Kjempen fra «Game of Thrones» er død

Skuespilleren Neil Fingleton, som med sine 2,33 meter var kåret til Storbritannias høyeste mann, er død, melder flere britiske medier.

«Å være litt hatefull framstår stadig mer normalt»

Aldri har flere deltatt i samfunnsdebatt. Hatefulle ytringer skremmer likevel mange fra å delta og gjør debatter problematisk skjeve.

«Aldri har en Oscar-utdeling vært tyngre ladet med politisk sprengkraft enn helgas show»

Aldri har en Oscar-utdeling vært tyngre ladet med politisk sprengkraft enn søndagens show.

Hanne fra Byneset ute av «Anno»

Fredag var det slutt for 23 år gamle Hanne Vikan fra Byneset. Etter åtte uker i 1537 røk hun ut.

Kulturlivet har ikke vinterferie

Helgen byr på så vel sentral trønderrock som sentral trønderrap og fagprat om sentrale deler av det kvinnelige underliv.

Gleder seg til å snakke om skjeder

Onsdag ble «Gleden med skjeden» solgt til Sør-Korea, lørdag prater forfatterne om fitte i Studentersamfundet.

MGP-jenter stråler som diskokuler

Når gravidmagen blir større tar Miriam bare en Beyoncé, eller kler seg som en diskokule. Jentene i In Fusion er klare for Melodi Grand Prix.

LABAN - LILLE ANNAS FAVORITTER

Regi: Lasse Persson, Alicja Jaworski, Karin Nilsson

Norske stemmer: Laila Goody, Maria Elvebakk Saidi, Trond Brænne

Lille Anna og hennes Lange Onkel skal se film. Lille Anna vil se sine fem favorittfilmer med det lille spøkelset Laban og vennene hans. Men siden Lange Onkel er redd for spøkelser tør han ikke se på selv om Lille Anna sier at det overhodet ikke er farlig. Sammen med Lille Anna får vi gjenoppleve spennende eventyr og sprell med Laban, Labolina, Lilleprins Bus og alle de andre på slottet «Godmorgensol». Til slutt skjønner til og med den redde Lange Onkel at filmene ikke er skumle.

Og kanskje er det akkurat det som er problemet med filmen, at det ikke er noe skummelt i det hele tatt. For riktignok er dette en film som er beregnet på de aller minste barna, men selv de synes det er spennende med det skumle og rare. Jeg tror de hadde tålt mer av scenene der det er tilløp til å bli skummelt, som når det dukker opp monstre. Men monstrene forsvinner så fort at vi knapt rekker å registrere at dette er noe vi skal gispe av.

Det er selvsagt søtt at spøkelser er snille og at monsteret viser seg å være den lille, snille hunden Rufus. Og det er lett å identifisere seg med Laban og Labolina som ikke klarer å vente med å prøvesmake kokosbollene, og som ender med å prøvesmake alle. Og det fordi det allerede har vært noen voksne spøkelser der og prøvesmakt så mange kokosboller at det er veldig få igjen. Snilt, sjarmerende og menneskelig, men altså ikke spesielt spennende. Det er lett å forvente spenning, i og med at det tross alt handler om spøkelser.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema: