Inderøys idylliske kommunesenter, Straumen, er definitivt et sted å være denne helga.

Tusenvis av mennesker har i løpet av dagen tatt turen inn til Straumen. Her har de hørt på god musikk, nytt en rykende fersk fiskeburger eller nederlandsk sirupsvaffel, besøkt den restaurerte jekta Pauline, og tatt turen innom den nyåpnede kunst- og sport utstillingen ved Nils Aas kunstverksted.

Og festen fortsetter i kveld og i morgen. I alt 55 ulike kulturelle innslag skjer på Inderøy i løpet av helgas storarrangement, «Inderøyfest». I ettermiddag spiller Arve Tellefsen, Knut Buen og pianist Jørgen Larsen i Mustrøparken. Senere på kvelden spiller Tellefsen på Nils Aas kunstverksted, mens Knut Buen spiller om bord på jekta Pauline. Det arrangeres rulleskiløp gjennom sentrumsgatene i Straumen i kveld, samtidig som alle butikker og kunstutstillinger holder åpent. Kvelden avsluttes med stor konsert med Hellbillies i festivalområdets hjerte, Mustrøparken.

Også morgendagen er spekket med arrangement, fra gudstjeneste med Arve Tellefsen og operasanger Camilla Vist, via kunstvandring, hagevandring, operalunsj, barneteater - til kirkekonsert med Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen. Inderøyfest avsluttes i morgen kveld med stor konsert med «Trondheim Voices» i Inderøy kulturhus.

Foto: OLE MARTIN WOLD