Rundt et bort lastet med ei kaffekanne og diverse sprit-,cola- og ølflasker, sitter en kompisgjeng fra Åfjord, halvparten med vikinghjelmerpå hodet. Engangsgrillen har ebbet ut, pølsene er fortært, men moroa har bareså vidt begynt.

Sommerfestivalen i Selbu har vært uheldig med oversvømmelseeller kaldt vær de siste årene. I går kveld var det derimot sommerstemning påfestivalen. Folk går rundt i bare shorts og tskjorte, temperaturen har tippet20 grader, og sola glimter tidvis fram bak skylaget.

Spesialtelt

Mens noen har vært her i seks år, er det første gang påfestival for andre av åfjordingene. Men ingen av dem er i tvil om en ting:

– Vi skal ha det sinnsykt artig, sier Ingrid Mørreaunet.

Jahn Teigen og Åge og Sambandet er høydepunktene, men Ingridskal prøve å få med seg det meste av det som skjer på scenen, ca 300 meter unna.

– Vi hører en del herfra også, understreker hun.

Noen telt lenger borte finner vi Camp Bratsberg, med et egetlite telt som har fått festivalnavnet «Pulehule». Inni ligger et par og susserpå hverandre, i teltet tvers over veien er det full fart. Der pågår det nemligen introduksjon av alle som sitter i partyteltet, men detaljer som «hvor kommerdu fra» og «hva gjør du».

Jäger på is

Vi går noen skritt til og finner et stort selskap som koserseg med grillmat. Grillsjef Andreas passer på at ingenting blir brent. Han harvært på Sommerfestivalen i mange år, og har lært seg kunsten å grille påfestival.

– Erfaringsmessig er det lurt å ha med engangsgrillistedenfor kule- eller gassgrill, forteller han.

Ved siden av står Kim Jørgen Paasche Haugen, iført antrekkmerket Jägermeister, fra topp til tå.

– Jägermeisteren ligger nå lagret på is. Isen er hovedsakeligfor øl, og vi har flere forskjellige isbokser og -bager. En god start på helgabegynner med noen gode, kalde pils, sier Kim Jørgen.

Folk kommer kjørende med gamle skinnsofaer på taket, noenlegger alle klaffene på et trebord, i alle camper står musikken på fullt ogblander seg med skrålet fra lykkelige trøndere.

Festivalsjef Morten Dahlø har trua.

– Det ser bra ut. Det var kø foran sperringene i går. Detteåret er det vinn eller forsvinn, men vi håper det går bra, sier han.

Riktig grill: Ifølge grillsjef Andreas (i midten) har riktig grill alt å si for riktig resultat på festival. Til høyre assistent Mats, til venstre Jägermeister-sjef Kim Jørgen. Foto: KIM NYGÅRD
Venninnegjengen i Camp Bratsberg har vært på Sommerfestivalen de siste seks åra, og bytter navn hver gang. Denne gangen har de innført spesialteltet «Pulehule». Foto: KIM NYGÅRD