Gå til mobilutgaven
forsiden / Kultur

Velskodd boogie woogie

Little Willie Littlefield fornekter seg ikke. Han var god med sko på beina, enda bedre da han tok dem av den høyre
(Foto: GLEN MUSK)

Little Willie Littlefield fornekter seg ikke. Han var god med sko på beina, enda bedre da han tok dem av den høyre Foto: GLEN MUSK

Velskodd boogie woogie

Verdens yngste 81-åring viste seg sin nybakte Blues In Hell Award verdig.

0

Little Willie Littlefield

Magic Mirror scene, Blues in Hell

Farligere enn Pokémon Go

Ganske bra skrudd thriller om mobilspill som får ungdom til å risikere livet.

Flott dokumentar om hunden til Laurie Anderson

Laurie Andersons uforlignelige filmessay rundt sin avdøde hund er en makeløs film om kjærlighet, savn og mye mer enn det som sies og vises i en stor liten film.

Solid norsk grottethriller

Komprimert thriller om tre mennesker i en grotte fra norsk filmskaper utenom det vanlige.

200 000 til bykunstner i Trondheim

Trondheim er ett skritt nærmere å få sin egen bykunstner. Vedkommende får 200 000 kroner i stipend.

Antinori til VinPuls

«Storhetene» står i kø for å komme til Trondheim og treffe VinPuls-medlemmene. Tirsdag 20.september kommer Allegra Antinori fra vinhuset Marchesi Antinori til Prins Olav Grill på Royal Garden for å servere bl.a. supertoscanerne Tignanello og Solaia på VinPuls-kveld.

Tyngre toppmodeller

Med frodige, «plus size»-jenter som deltagere har «Top Model»-konseptet fått ny, forfriskende styling.

Chris Brown pågrepet for vold

Rapperen Chris Brown er pågrepet i sitt hjem i Los Angeles etter at han truet en kvinne med en pistol, opplyser politiet.

Fra Hammersborg til Penny Lane

Familien Lund Ansnes forlater Trondheim til fordel for et år med skoleuniformer, hotelldrift og boklansering i Liverpool.

Gjør ikke skam på Min kamp

Knausgårds konstante lengsel etter noe annet formidlet i overbevisende spenn fra babyrytmikk og bærsing til Hitler og Utøya.

- Et uopprettelig overgrep mot kulturbyen Trondheim

Liv Ullmann, Håkon Bleken, Bjørn Alterhaug og Ulf Risnes er blant kulturarbeiderne som nå mobiliserer mot nye Trondheim Spektrum.

En spinkel 81 år gammel mann entrer scenen, setter seg foran sitt el-piano og skal underholde i  tre kvarter. Hvor morsomt kan dette bli, tenker du kanskje.

Tre kvarter etter går mannen av scenen, og da tenker du kanskje; hvor gikk tiden hen?

Little Willie Littlefield kom ulastig antrukket i hvit dress, hvit skjorte, et elegant sølvkors i kjede rundt halsen og flotte - men sannsynligvis litt for små selskapssko. Han smilte sitt gutteaktige smil da han mottok Blues In Hell Award av Stjørdals evige ordfører Johan Arnt Elverum. Littlefield takket for prisen med noe som lignet mistenkelig på et tungekyss, før han gjøv løs på pianoet. Litt misfornøyd sånn helt i starten. Men han visste, bokstavelig talt, hvor skoa trykket.

- Det blir bedre uten denne, sa Littlefield, dro av seg ene lakkskoa og la den på pianoet. Det ble mye bedre. Skoa ble brukt både som notestativ og hva som ellers måtte passe. Littlefield hamret løs på tangentene, både med og uten sko.

Han er ikke verdens aller beste vokalist, ikke verdens aller beste pianist. Men han er bra nok til begge deler, har sjarm og energi, og aller viktigst: han har musikken og formidlingsgleden i seg.

Det var ikke stappfullt i Magic Mirror-teltet så tidlig på kvelden, men Littlefield innyndet seg hos de som var der, og fikk de aller fleste i god festivalsteming. "I wanna go to hell, I wanna ho home", sang mannen som har vært til stede på fem Blues In Hell på rad. I fjor rakk han ikke opptre før han ble sendt på sykehus, alvorlig syk. Men han kom seg, og nå har han skrevet livstidskontrakt med festivalen. Han vil bli å finne på Blues In Hell hvert eneste år.

Han kan godt spille litt senere på kveden neste år. Da vil enda flere få oppleve for eksempel hans versjon av Nat King Coles "For Sentimental Reasons" og den obligatoriske avslutningen - hans egen klassiker "Kansas City".

Anmeldt av OLE JACOB HOEL

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus
-