– Vi tar ingenting for gitt. Men nå går vi mot en helg med utsolgt avslutningskonsert i Olavshallen. På nattklangen i Nidarosdomen lørdag kveld er det bare plass til 400, så også der holder det på å fylles opp, sier Snøfugl.

Fullt på smal konsert

Vegar Snøfugl er daglig leder for Trondheim kammermusikkfestival, som han sammen med kunstnerisk leder Sigmund Tvete Vik arrangerte for første gang i 1996. Årets festival avsluttes søndag.

– Konsertene på Dokkhuset har solgt godt under hele festivalen. Det var smekkfullt også på Trondheim sinfoniettas og Leigh Melroses konsert onsdag. Egentlig en litt smal konsert, bemerker Vegar Snøfugl.

–Ingen skuffelser?

– Nei - jo, vi hadde håpet på flere tilhørere i Frimurerlogen onsdag kveld. Men dette har vi sett også før om årene, at besøket ved noen konserter midt i festivaluka dabber litt av, før publikum strømmer til igjen mot helgen.

– Hvordan trives festivalkomponisten, sir Peter Maxwell Davies?

– Han er veldig godt fornøyd og har mange godord til orkestre, ensembler og artister som har medvirket i komposisjonene hans som har vært fremført under festivalen. Etter konserten med Symfoniorkestret i fullsatt Olavshall torsdag kveld holdt han fredag mesterklasse.

Litt for tidlig mener han imidlertid det er litt for tidlig å gjøre opp status for årets kammermusikkfestival.

– Vi har en stab som har arbeidet sammen i mange år, og vi har et flott korps av frivillige. Det går som smurt. Men her må vi stå på hele tiden, ingenting kommer av seg selv.

Vekker interesse utenlands

Ledelsen i Kammermusikkfestivalen er også fornøyd med interessen fra innen- og utenlandske medier i år.

Flere innenlandske nyhets- og kulturredaksjoner har hatt journalister til stede på Kammermusikkfestivalen. Bl.a. sender NRK P2 i alt fire konserter. Tre konserter har gått direkte, mens opptak av Anne-Sophie Mutter med Trondheimsolistene fra Olavshallen blir sendt senere i neste uke.

– Det har begynt å løsne litt også når det gjelder pressen utenfor Trondheim, konstaterer Vegar Snøfugl.

– Utenlandsk presse har vært interessert i flere år, og i år har fire velrenommerte utenlandske musikkredaksjoner, tidsskrifter og radio, vært til stede. De gir uttrykk for at de er overveldet av energien i festivalen, av publikumsoppslutningen, at vi har et kvalitetssymfoniorkester og til og med en egen sinfonietta her så langt nord – i det hele tatt av kulturlivet i Trondheim.

Vegar Snøfugl er daglig leder for Trondheim kammermusikkfestival. Han er fornøyd med oppslutningen om festivalen. Foto: LENA KNUTLI