I flere tiår har befolkningen i Hemne visst at sambygding Jan Erling Holberg har gått med en ekte rockestjerne inni seg. Han har bare ikke helt klart å få ham ut. Men fredag kveld skjedde det.

Nærmere 200 benket seg i bygdekinoen i Hemne da filmen ”Street of Dreams” hadde premiere. Jan Erling Holberg spiller hovedrollen som den aldrende bassisten som endelig satser stort. Dokumentarfilmen er laget av orkdalsselskapet Gammaglimt, kjent fra filmen ”The Exorcist in the 21th century” som ble vist på NRK1 sist søndag.

- Gira på en hit

Filmen dokumenterer hvordan Jan Erling i 2009 sa opp jobben og solgte båten for å satse alt på rockedrømmen. Han spilte inn tre demoer som han sendte til rockestjernen Joe Lynn Turner, kjent som vokalist fra Deep Purple og Rainbow.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få noe svar en gang, sier Jan Erling i dag.

Men det fikk han. Turner likte låtene og ville være med å synge. Resultatet ble et helt album med Holberg/Turner-låter og påfølgende turné i Trøndelag og Oslo. Turneen ga mersmak:

- Jeg er mer gira enn noen gang på å få en hit. Jeg håper dette prosjektet kan være et springbrett for meg.

Stående applaus

Publikum i hjembygda belønnet filmen og hovedpersonen med stående applaus. Ordfører Ståle Vaag holdt tale der han priste Holbergs engasjement og vilje til å stikke seg ut og gjøre noe annerledes.

Hovedpersonen hadde ikke sett filmen før premieren og var lettere bekymret for hvordan han ble fremstilt.

- Heldigvis har filmskaperne sagt at jeg kommer godt ut av det, sier Holberg forventningsfullt til produsent Christian Falch i Gammaglimt.

- NRK sa i alle fall at vi hadde lyktes i å fremstille deg sympatisk, sier Falch.

- Ikke verst at dere fikk til det da, parerer en spøkefull Holberg.

Etter filmen var Holberg nærmest målløs.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Men det er en stor ære å være hovedperson i denne dokumentaren og få jobbe med så flinke folk.

- Ville vært et nervevrak

Også filmprodusent Falch og regissør Håvard Gossé Bergseth var spente før premieren fredag kveld. Men i motsetning til Holberg hadde de selvfølgelig sett filmen før.

- Jeg kjenner premierenervene komme snikende, sa Falch.

- Men det er noe annet her i Hemne der jeg vet at publikum i utgangspunktet er positive til prosjektet. Hadde det vært en internasjonal premiere med eksperter og sære franske innkjøpere hadde jeg vært et vrak nå, bedyrer Falch.

Filmen «Street of dreams» vil bli vist på NRK i løpet av første halvår. For de ekstra interesserte vil den sannsynligvis også bli tilgjengelig på dvd.

Les mer om Jan Erling Holberg i Ukeadressa neste lørdag.