- Det er helt fantastisk. Det er veldig artig at Rockheim blir lagt merke til på denne måten, sier direktør for Rockheim, Petter Myhr.

Rockheim er på listen over de seks nominerte til den internasjonale arkitekturprisen «World Architecture News Awards». Prisen blir omtalt som den største arkitekturprisen i verden. Kategorien Rockheim er nominert til fokuserer på hvordan man kan skape et nytt bygg av gammel arkitektur.

Myhr mener at hvordan bygget fremstår er en viktig suksessfaktor for museet.

- Bygget lyser opp og blir lagt merke til. Det er i bevisstheten til folk. Vi ser at folk oppsøker museet for bygningen, i tillegg til at de kommer for utstillingene, sier Myhr.

Profilerer Rockheim internasjonalt

Om Rockheim vinner arkitekturprisen vil det kunne bidra til å profilere Rockheim internasjonalt.

- Det bidrar til en gjenkjenning av bygget. All positiv oppmerksomhet er bra oppmerksomhet for oss, mener Myhr.

De andre nominerte byggene til samme kategori er et rom for vinsmaking i Washington, handelskammeret i Hamburg, et kjøpesenter i Barcelona og en musikkskole i Normandie. Arkitekt Mette Melandsø ved Pir II, som er arkitektene bak Rockheim, håper at de kan nå helt opp i nominasjonen.

- Vi må jo tro at vi har en mulighet til å vinne, sier hun.

Rockheim har tidligere også blitt hedret i Statens byggeskikkpris.

- Skape stolthet

Juryen trekker frem Rockheims klare skille mellom det som er gammelt og nytt og måten lysene på bygget forandrer seg gjennom døgnet i sin nominasjon.

- Det er kjempeartig å være nominert. Det er det største nettstedet for arkitektur-nyheter i verden, så det er prestisjefylt, sier Melandsø.

Hun håper at nominasjonen og en eventuell pris kan øke bevisstheten rundt arkitekturen i byen.

- Det kan være med å skape stolthet rundt at arkitektur er viktig, avslutter hun.