I starten av desember ble det kjent at det nedlagte hovedpostkontoret i Dronningens gate var aktuelt som lokale for en ny mathall i Trondheim.

Ikke lønnsomt

Det ble satt i gang et forprosjekt for å se nærmere på mulighetene for et slikt prosjekt, men utredningen viste at en tilpasning av de gamle lokalene til slik drift ble for kostbart.

– Interessen for en mathall i Trondheim er enorm og man får realisert prosjektet et sted i Midtbyen, helst rundt Torvet. Dessverre så ser vi at det ikke vil bli lønnsomt verken for oss eller leietakerne å legge til rette for noe sånt i postbygget, sier Svein Erik Nordbotten, administrerende direktør i EC Dahls Eiendom.

Hva som nå kommer til å huses i det ærverdige bygget er fortsatt usikkert.

– Vi har ingen konkrete planer, men det er så flotte lokaler at det er viktig ikke å forringe interiøret. Da kan det bli aktuelt med kontorer for eksempel, sier han.

Jobber videre

City Manager Eileen Brandsegg har på oppdrag fra gårdeier hatt ansvaret for forprosjektet for en mathall i Trondheim, og understreker at arbeidet som er gjort fortsatt vil komme godt med.

– Vi kommer til å jobbe videre for mathall i Trondheim, og arrangerer sammen med Næringsforeningen og Oi matsenter et seminar i løpet av februar der vi samler aktuelle aktører.

Nå håper hun det dukker opp et nytt bygg som kan passe til formålet.

– Vi er godt i gang med prosessen, men vi tar gjerne i mot tips om egnede lokaler, oppfordrer hun.