-«Idol» er ingen enkel vei til suksess. Hvis det er ideen om en kort vei til suksess som driver deg, kan du droppe det med en gang, sier vokalist Ine Hoem.

Hun er kritisk til tanken om at «Idol» er en enkel inngangsport til en musikkkarriere, som ifølge Hoem handler om beinhard jobbing. Selv ble hun invitert til å komme på audition til tv-programmet, men som allerede etablert musiker i en alder av 26 år, takket hun nei. Men hun har lurt på hva som hadde skjedd hvis hun hadde sagt ja.

- Artistrollen har endret seg drastisk. Før handlet det om å lage god musikk, nå er det et produkt med bismak. En artist i dag kan lage kleskolleksjoner og kanskje synge litt på en sang, forklarer Hoem.

Griner av gamle låter

Hun mener tv-program som «Hver gang vi møtes» og «Idol» er realitykonsepter med musikalske innslag.

-I «Hver gang vi møtes» sitter de og griner av sine egne låter. Det handler ikke mye om å melde noe musikalsk, selv om nye versjoner av gamle låter kan være interessant. I stedet selger man spalteplass på sladder og å fortelle historier. Du kommer ikke til å se meg i et sånt program med det første, konstaterer hun.

Kan si nei

I stedet vil hun bruke tiden sin på å skrive tekster og lage musikk. For hun håper det er mulig å være artist uten å lage tv om seg selv.

- Artister som Ida Jenshus, Susanne Sundfør, Jarle Bernhoft og Marit Larsen har tyngde og suksess som artister, uten at de utleverer seg selv. Det er mulig å si nei, mener Hoem.

Femte solokonsert

27-åringen er selv i full gang med solokarrieren. Mandag slapp hun debutsingelen «Get It Off», tirsdag ble den listet på P3, og i kveld står hun på den største scenen under Trondheim Calling. Det blir den femte konserten som soloartisten Ine Hoem.

- Denne uka har vært en opptur. Det er bare én sang, men det ligger mye arbeid bak, og det er deilig å få respons med en gang. Man veit aldri hvordan det går, sier hun.