Det skjer i Rake visningssted i kveld, der kunstneren etter planen skal settes i transe av hypnoterapeuten Ina Thorbjørnsen. Deretter går Karianne Stensland løs på den kreative oppgaven – å skape kunst av det råmaterialet hun har valgt ut. Alt skjer med publikum til stede.

– Jeg er i utgangspunktet skeptisk til hypnose, men er nysgjerrig på å prøve. Jeg håper å komme inn i en tilstand, der jeg ikke tenker på noe annet enn den kreative prosessen. Kunstverket skal gjøres ferdig i løpet av kvelden, sier Karianne Stensland om det originale performance-prosjektet i det lille galleriet i Elgeseter gate.

Materialet hun har valgt seg, er ikke av de letteste – tre solide biter av stein, som på forhånd er montert i rommet; en marmorblokk fra Fauske på gulvet, et stykke kleberstein fra Målselv på den ene veggen og en bit italiensk Carrera-marmor på den andre. Kunstneren har lite erfaring med stein før og har investert i manuelt håndverktøy for anledningen, supplert med en elektrisk dremmel, dvs. et slags bor.

– Jeg har valgt det vanskeligste materialet jeg kunne tenke meg, noe jeg ikke har arbeidet med før, sier Stensland, som er spent før forsøket, ikke minst om hun kommer inn i den konsentrerte, kreative tilstanden hun ønsker seg.

–Jeg vil få Karianne til å slappe helt av, få henne til å fokusere innover, glemme alt stress og utenforliggende og bringe henne inn i den rene, skapende tilstanden, sier Ina Thorbjørnsen. Også for henne er dette et spennende forsøk, ikke minst fordi situasjonen er forskjellig fra den vanlige terapeutiske metoden, der hun er alene med klienten. I Rake vil publikum følge med på nært hold i de ca. 15 minuttene det vil ta å få kunstneren inn i den ønskede transen – og ut av den senere på kvelden.

«Storhetstid» er Karianne Stenslands tittel på performancen og den påfølgende utstillingen over to helger. Utstillingen vil bestå av de tre steinene, samt dokumentasjon av fredagens performance, i form av film og foto.

Performance og åpning 1. mars. kl. 19

1. - 10 . mars

Åpningstider:

Torsdag, fredag 15-18

Lørdag, søndag 13-17