- Det var kjempemorsomt å vinne, men det beste var å se reaksjonen til Daniel og Sara da vi ble ropt opp, forteller Christine Duun.

- Yes, yes, yes, ropte ungene fra salen, sier Christine.

Like før påske kunne hun og Sebastian Øyangen fra Byåsen videregående skole gå opp på podiet under den storslåtte prisutdelinga i Lillehammer. Der fikk de premien for beste dokumentarfilm.

Byåsen-elevene er inne i sitt siste år ved utdanningsprogram for medier og kommunikasjon.

Fortellingen om Daniel

Filmen de laget handler om ti år gamle Daniel som er autist. Venninnen Sara er fortelleren i filmen. Det var Danies morl som kom opp med ideen om å lage en dokumentar som viser hvordan man kan fungere på skolen og i samfunnet selv om man er annerledes.

Om filmen uttalte juryen: Dokumentaren viser en blanding av voksne og barns syn på en alvorlig sak på en positiv og bevegende måte. Filmen er en god og ærlig blanding.

Positiv skolehverdag

- Grunnen til at jeg kom opp med ideen, var at det var så veldig mye fokus på hva som går galt med integrasjonen av barn som er annerledes i skolen. Vi synes det var veldig bra på skolen og med den avlastningen vi fikk, sier Anna-Lena Løbakk, mor til Daniel.

Hun mener at barn må lære seg å omgås barn som er annerledes.

- Daniel er elev ved Charlottenlund barneskole. Der er lærere og elever svært positive. De er villige til å gi plass til Daniel, sier moren.

Her kan du se video fra prisutdelingen på Lillehammer:

Amandusprisen 2013

Amandusfestivalen er Norges største filmfestival for barn og ungdom. 238 filmer kjempet først om de 23 nominasjonene. Det ble til slutt delt ut 9 priser i 9 forskjellige kategorier, animasjon, dokumentar, musikkvideo, ekstremsport, fiksjon, juniorprisen, manusprisen, fagprisen og publikumsprisen.

Se vinnerfilmen i vinduet ovenfor.

Sebastian Øyangen og Christine Duun står her sammen med hovedrolleinnehaverne Daniel Løbakk og Sara Rime Solheim.