Det britiske boybandet rykker inn på Telenor Arena 7. mai, etter at 18 500 billetter ble revet bort på fem minutter. Uheldige fans uten billett fortviler. Finn.no flommer over av «billetter ønskes kjøpt».

Likevel er prosjektdirektør Christian Schøyen hos konsertarrangøren Live Nation rolig. Hans egen 10 år gamle datter skal se de fire heltene sammen med venninner.

– Jeg tror det blir et fint arrangement for dem som er interessert i One Direction. Det blir ikke samme hysteri som rundt Justin Bieber, fastslår arrangørveteranen som tidligere har opplevd appellen rundt gamle helter som New Kids On The Block og Backstreet Boys.

– Flyr inn og ut

Schøyen er klar i talen: Bieber-sirkuset skyldes i stor grad av at pressen hausset det opp.

– Dette massehysteriet ble satt i gang i fjor sommer, med konserten på Operataket. Med mye omtale så bygget jentene seg opp på dette og følte de måtte være «med». Se på da Bieber dro videre til Sverige, der var det et mer «normalt» arrangement bare dager etterpå, sier han til NTB.

One Direction-fansen kan også glemme å stå utenfor Oslos hoteller og lengte etter glimt av idolene sine – slik Bieber preget byen dager i strekk.

For Schøyen heller kaldt vann i blodet med beskjeden:

– Bandet skal bare være noen timer i Norge. De flyr inn her etter en fridag, og flyr ut samme kveld. De gjør som mange artister, som blant andre Elton John: De har en base i Europa og flyr inn og ut til konsertstedene i de forskjellige landene hver dag. Kanskje ikke det mest miljøvennlige, men det gjør en del ting enklere.

Bli ved setet

Men for å forebygge problemer, så ønsker likevel managementet til One Direction at det kun skal være sitteplasser i Telenor Arena når de står på scenen. Alle publikummerne får dermed hvert sitt nummererte sete.

– Det er litt uvanlig, men det er for å dempe presset rundt det å komme tidlig for å få en god plass. Plassen din blir heller ikke borte om du går på do, sier Christian Schøyen, som sammen med sikkerhetsselskapet ProSec dro for å observere en One Direction-konsert i Nottingham i mars.

– Det fungerte fint der. Publikum sto ikke på stolene, men ved dem. De får heller ikke forlate dem for å gå frem, det sørger vakter for.

Han beskriver det britiske hjemmepublikummet til One Direction som et «Idol-type» publikum, tidlig skolealder og oppover, gjerne med mor og storesøster med.

– I England var det også noen gutter med! ler Schøyen.