Det var Nord-Europas beste kokker som før helgen konkurrerte om å komme seg til finalen i World Association of Chefs Societie. Det prestisjetunge mesterskapet arrangeres under verdenskongressen for kokker i Stavanger neste år. Sverige kom på på andreplass, mens tredjeplassen gikk til Finland.

Se seiersintervju med Christopher i videoplayeren

Smak, teknikk og hygiene

– Dette er veldig stort, og det dreier seg om den nest største kokkekonkurransen i verden, Bocuse d'or er den aller største, sier Davidsen som fikk høre at han vant på smak, teknikk og god hygiene.

– Jeg har konkurrert i flere år nå, og det blir mer og mer fokus på hygiene. Vi må jobbe ekstremt strukturert, og ha det rent og ryddig rundt oss til enhver tid.

Oppgaven til semifinalen gikk ut på å lage en treretters meny til fire personer.

– Til forrett ble det Sterling-kveite, skotsk laks og sjøkreps. Jeg laget en rull med tang fra Stokkøya, så det var mye sjøsmak i retten, noe jeg fikk skryt for. Hovedretten var en kobe-biff, som er et eksklusivt marmorert biffstykke med nesten mer fett enn kjøtt. Her valgte jeg å ha mye fokus på hovedråvaren som jeg grillet, i tillegg til at jeg laget en smaksrik saus. Desserten bestod av en mango- og chilisorbet med en krem laget av hvit sjokolade tilsatt dilmah te. Som tilbehør hadde jeg laget en varm baba, en liten kake dynket i sukkerlake.

- Veldig stolt

Davidsen har trent på menyen siden han fikk oppgaven i februar.

– Jeg er veldig stolt av at det gikk så bra, for jeg har lagt ned utrolig mye tid og arbeid i dette.

Davidsen representerer Norge og Norges kokkemesteres Landsforening.

– Hvordan skal du forberede deg til finalen neste år?

– Jeg kommer til å gjøre det på samme måte, men finalen vil nok kreve enda mer finpussing. Da skal vi lage fire retter til 12 personer, så det er nok bare å sette i gang å trene, sier Davidsen.

Til topps: Christopher Davidsen, kjøkkensjefen ved Matbaren i Trondheim, vant Global Chef's Challenge i Gøteborg fredag. Foto: Privat