Alle de nominerte reiser til Oslo i helgen for å være med på Hedda-prisutdelingen i Det Norske Teatret søndag kveld. At Trøndelag Teater har sju nominasjoner i år, regnes som sensasjonelt.

- Jeg tror aldri vi har hatt så mange nominasjoner noen gang tidligere, og det å bli nominert er en så stor ære i seg selv, at det er viktigere enn å vinne. Det er selvsagt ekstra artig å vinne, men de fleste jeg snakker med i bransjen påpeker alltid betydningen av selve nominasjonen, sier Grønlie.

Heddaprisen er norsk teaters høyeste utmerkelse. Mange skuespillere bruker nominasjoner på CV-en i forbindelse med audition og andre jobbsøknader.

Fagpris

- Å bli nominert til Heddaprisen henger høyt fordi man her har blitt sett av en fagjury. Juryen ser det aller meste av teateroppsetninger i Norge og reiser rundt fra nord til sør. De fleste teaterforestillinger blir anmeldt av teatervitere, men det er ikke alltid anmelderne vektlegger det samme som «Heddas» fagjury. Derfor er spenningen ekstra stor før nominasjonene foreligger. Det produseres utrolig mange gode forestillinger og at man da blir løftet frem av en jury som dette er veldig stas.

Uansett utfall søndag kveld, om de nominerte får med seg en pris eller ikke, blir dette en stor begivenhet for Trøndelag Teater.

- Da vi fikk høre at vi hadde sju nominasjoner ble hele teateret i en slags lykkerus. Og det blir hyggelig å dra til Oslo for å treffe andre i teatermiljøet. Filmbransjen har «Amanda», teaterbransjen har «Hedda». Trøndelag Teater kommer til å være svært synlige både under og etter prisutdelingen. Og når vi kommer hjem blir det kake, uansett om vi får pris eller ikke, håper Grønlie.