Denne våren har vært full av interessante samarbeid, og det topper seg på ukas Snurrbart. Lykke Li og David Lynch, The Dream og Jay-Z, og Quadron og Kendrick Lamar. Det er Hot Chip som introduserer det hele, og ukas Snurrbart er festen du ikke vil gå glipp av.

Hør ukas «Snurrbart» i Spotify-spilleren til høyre, eller direkte i Wimp eller Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01 | Snurrbart 02

Snurrbart 03 | Snurrbart 04

Snurrbart 05 | Snurrbart 06

Snurrbart 07 | Snurrbart 08

Snurrbart 09 | Snurrbart 10

Snurrbart 11 | Snurrbart 12

Snurrbart 13 | Snurrbart 14

Snurrbart 15 | Snurrbart 16

Snurrbart 17 | Snurrbart 18

Snurrbart 19 |

UKAS LÅTER:

Hot Chip - «Dark and Stormy»

For meg finnes det ikke bedre musikk å danse til enn Hot Chip. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hoppet som en galning til «Over and Over» eller «And I was A Boy From School», og når det gjelder elektronisk musikk er det ingen over og ingen ved siden for meg. «In Our Heads» var albumet jeg hørte mest på i året som gikk, og det er kjærkomment å møte sommeren med den nye singelen «Dark and Stormy». Låta er lett gjenkjennelig i form og stil, og Alexis Taylors vokal får meg nok en gang til å ville kaste meg ut på nærmeste dansegulv.

The-Dream & Jay-Z – «High Art»

Det er kanskje ikke den største overraskelsen at Jay-Z gjester The-Dreams nye album «IV Play». The-Dream, eller Terius Youngdell Nash, har skapt et navn for seg selv i r&b-verden etter å ha skrevet blant annet «Umbrella» for Rihanna og «Single Ladies (Put a Ring on it)» for Beyoncé, samtidig som han har jobbet med sin egen karriere. «I make love to my girls/I get high with my niggas» synger han på «High Art», som ikke er noe annet enn en typisk hitlåt som fester seg på hjernen.

Anmeldelse av «IV Play»

Quadron & Kendrick Lamar – «Better off»

Quadron vekket ikke bare oppmerksomhet med singelen «Hey Love», men da det ble kjent at de hadde fått med seg Kendrick Lamar på den nye plata «Avalanche» som ble sluppet forrige uke, kokte det rundt den danske duoen. Vokalist Coco O. har også bidratt på filmmusikken til «The Great Gatsby» og Tyler, The Creators «Wolf» - og snakkisen er faktisk helt fortjent. «Better Off» er en av de beste låtene fra et sterkt r&b/soul-album som har blitt spilt om og om igjen hos undertegnende hele uka.

David Lynch & Lykke Li - «I’m Waiting for Yo

David Lynch har fascinert i mange år med «Twin Peaks» og diverse gåtefulle filmer. Som multikunstner har han alltid vært sterkt engasjert i musikken i prosjektene sine, og i tillegg til egen musikk har han blant annet skrevet tekstene på Julee Cruise’ album «Floating into the night» med Angelo Badalamenti. Lynch har teft for stemningsfull musikk, og på «I’m Waiting for You» føles det som om Cruise er byttet ut med Lykke Li - for samarbeidet er like vakkert og skjørt. Til tross for sterke poplåter har Lykke Li alltid vist en særegen melankoli, og på «I’m Waiting for You» føles det som man blir enda bedre kjent med den sårbare jenta bak popmusikken.

Eleanor Friedberger - «Stare at the Sun»

Eleanor Friedberger er mest kjent fra duoen The Fiercy Furnaces, der hun spiller med storebror Matthew. Duoen har pause for å jobbe med hver sin solokarriere, og Eleanor er et strålende eksempel på at det å velge en solokarrierere kan være en riktig god idé. Hennes andre album er passende nok kalt «Personal Record», og er fylt til randen av nydelig indiepop. «Stare at the Sun» er en perle av en låt; så lett, så fengende og så sommerlig, og aller best med den fantastiske musikkvideoen.

Icona Pop - «Girlfriend»

Icona Pops uttrykk blir tydeligere for hver singel de slipper, og «Girlfriend» minner mistenkelig mye på suksessingelen «I Love It». Caroline Hjelt & Aino Jawo skriker mer enn de synger, og Icona Pop synes å være konstruert for glade dager på dansegulvet. Dette kan bli slitsomt i lengden, og det ironiske er at måten de redder låta fra å ikke bli en kopi av tidligere materiale, er ved å rappe noen andres melodi. Refrenget til «Girlfriend» er nærmest en kopi av Jay-Z og Beyoncés «'03 Bonnie and Clyde », men denne gangen handler det (mest sannsynlig) ikke lenger om et kjærlighetsforhold, men om vennskap.

Queens of the Stone Age – «My God Is the Sun»

Josh Homme er kompisen du aldri har møtt, men er rimelig sikker på at du ville ha funnet tonen med - i alle fall over et par whisky-shots på en skitten bar. Det er en stund siden jeg mente at QOTSA var det beste bandet i verden, men jeg tror det er mer fordi jeg hørte bandet i hjel mer enn at de utviklet seg videre i en retning jeg ikke likte. Jeg gikk videre, men det er fortsatt veldig fint å komme tilbake, bare ikke like ofte som før. Det er litt som med gamle venner. Man er ikke like god på å holde kontakten, men det er skikkelig trivelig når man møtes igjen.

Se video

Kindred Fever – «Tabula Rasa»

Et sted mellom White Stripes og Arctic Monkeys ligger Kindred Fever. Jarle Langåkers vokal er nesten like desperat som Jack Whites på sitt beste, og trommespillet til Linn Sofie Hagen Olsen er vel så bra som det Meg White ville ha fått til. Duoen fra Haugesund har alt som skal til for å lykkes. Oppskriften er rå og spartansk, og funker som bare det.

Saturday, Monday – «The Road»

Det blir helt mørkt og man skrur volumet så høyt det går an uten at man sprenger høyttalerne når bassen sakte bygger seg opp. Musikken blir gradvis høyere, og hoftene beveger seg stadig fortere. Snart følger føttene med, og så kaster man på armene. Alt dette skjer mens Saturday, Mondays «The Road» spilles på dansegulvet. Det er den svenske produsenten Ludvig Parment som får deg til å danse med sin elektronika-perle, hvis eneste minus er at den kanskje er litt for kort.

Austra - «Painful Like»

Jeg ble nesten forelsket i kanadiske Austra da de slapp singelen «Home» for noen måneder siden. Albumet «Olympia» utgis om ikke så lenge, og la oss lytte til minst like fengende «Painful Like» mens vi venter på fullengderen. Vokalen til Katie Stelanis er virkelig bemerkelsesverdig, og kler låta som fortsetter festen «Saturday, Monday» startet.

Se Austra spille «Painful Like» live på Scion Sessions

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona