Etter lanseringen av det forrige albumet, «Flux», i 2010, turnerte bandet Europa og Japan i nesten to år.

Siden i fjor høst har det imidlertid vært lite turnéliv for guttene, de har i stedet konsentrert seg om å lage ny musikk.

– For snart et år siden lånte vi et hus med en låve i Rindal. Der bygde vi et lite øvingsrom med et studio, og la grunnlaget for den nye platen, sier bassist Mads Paulsen.

– Bandet er sultent på å få gitt ut noe nytt. Vi har turnert så lenge at vi har ikke fått pleiet denne delen av musikklivet, selv om den egentlig er viktigst.

Gode venner

En av turneene etter forrige album var en fem måneders europaturné i en liten turbuss. Dette er en prøvelse for ethvert vennskap, men dette har ikke hatt negative konsekvenser for bandet, snarere tvert om. Guttene er bedre venner enn noen gang.

– Kjemien oss imellom har blitt veldig mye bedre etter turneen. Vi skjønner hverandre bedre nå, og dette hjelper oss når vi er i studio, sier trommis Andreas Kjøl Berg.

– Man skulle tro vi var lei hverandre etter å ha vært på tur sammen, men det har slått ut motsatt. Vi har blitt skikkelig gode venner, sier Paulsen.

Ifølge gitarist og produsent, Magnus Børmark, praktiserte guttene et ganske stramt regime med vasking, rydding og matlaging på tur.

– Det var en slags Feng Shui for turbuss, sier han.

Selv om 22 er glad i å turnere, og å holde konserter, må fansen likevel vente til platen er ferdig med å se dem på scenen igjen.

– Vi håper å få gitt ut plate så fort som mulig, og da blir det turné, sier Børmark

I sin egen verden

Magnus Børmark er gitarist og produsent i bandet. Han er ofte i studio fra seks om morgenen til elleve om kvelden, og nå om dagen er han i en verden for seg selv.

– Jeg veldig i modus, jeg skulle ta meg en dukkert i Ringvebukta for noen dager siden, og holdt på å bli kjørt på to ganger. Jeg passer ikke helt inn i verden utenfor studioet, og samtalene i innspillingsperiodene blir veldig rare.

Bassist Paulsen sier søvnrytmen også er litt annerledes når Magnus skal produsere plate.

– Da vi spilte inn «Flux» sov Magnus en halvtime her og en time der, sier han.

– Vi hadde et system hvor jeg sov maks to timer om gangen. Jeg la meg på sofaen, litt ukomfortabelt, med lyset på slik at jeg våknet fort igjen. Begynner du å jobbe med en gang du våkner, jobber du utrolig effektivt, sier Børmark.

Han mener likevel at de har vært flinkere til å gå hjem om kvelden denne gangen. Men han vet at når det begynner å nærme seg deadline, blir det ganske lite søvn.

Mønster

Bandet har kjørt et stramt tema etter at bandnavnet 22 oppsto den 2. februar i 2008. Deres første ep kom ut 22. august samme år, og albumet «Flux» ble lansert 22. september 2010. Om talltemaet opprettholdes til neste utgivelse, er usikkert.

– Det har ofte falt seg slik at lanseringsdatoen har vært den 22. Men det har vært en del andre tall innom i prosessen. 22 skal dukke opp av seg selv, det er ikke like artig når vi konstruerer det. Vi bruker vel en måned på innspillingen, så får vi se når på året vi er ferdige, sier Børmark.

Under en av bandets norgesturneer skulle de holde 22 konserter på 22 dager, og konsertløypa gikk, ikke uventet, i mønster av to 2-tall. Under turneen hadde de flere spesielle konsertopplevelser, men guttene er enige om at konserten på Askøy var den verste.

– Under konserten spilte vi praktisk talt for døra. Det var én fyr og to damer der, og fyren stiller seg foran vokalisten, gir ham et stygt blikk og tommelen ned, sier Kjøl Berg.

– Dagen etter mistet vi det ene hjulet 2,2 mil inn i Lærdalstunnelen, vi satt fast inne i tunnelen i et par timer. Alle opplever på et tidspunkt følelsen av at ting henger sammen, at det er et mønster en plass. Det er den følelsen vi vil være soundtracket til, konkluderer Børmark.

Friminutt: Mats Paulsen (til høyre), Magnus Børmark og Andreas Kjøl Berg tilbringer sommerdagene i studio, men tar seg tid til en pause av og til. Foto: Dino Trto
Miksing: Magnus Børmark (til høyre) og Mats Paulsen hører på trommespor til den nye plata. Foto: Dino Trto
Lidenskapelige fans: Andreas Kjøl Berg fikk en skarptromme skjært ut av en mahognydør av en britisk fan. Foto: Dino Trto