Da «Grown Ups» hadde premiere for tre år siden, ga vi den karakteristikken «pinlig magaplask» og to prikker på terningen. «Grown Ups 2» viser at det er mulig å nå enda dypere.

Det kan gjentas at den fantastisk allsidige og produktive Adam Sandler bevislig er en dyktig skuespiller (enda så godt han kamuflerer det) og – antakelig en enda bedre pengemaskin. «Grown Ups» var en gullgruve, og nå er det vel meningen at 2’ern skal overgå dette. Men det spørs om ikke Sandler strekker tilhengernes tålmodighet for langt, for her skraper han bunnen.

Regissør Dennis Dugans grep setter svake spor når manusforfatter Sandler er produsent med seg selv øverst på en rolleliste dominert av hans tidligere kompiser fra tv-showet Saturday Night Live. Sterke kvinnelige aktører som Salma Hayek, Maria Bello og Maya Rudolph fungerer mest som blikkfang. Hovedpersonen Lenny (Sandler) har nå flyttet fra L.A. til sin hjemby slik at de flaue sketsjene kan gis en nostalgisk vri. Men overdosen av latrinal humor dominerer, med promping, bæsjebleier, overgangsalder, 80-tallsfester, repeterende sprutoppkast og alt som komisk er.

Såpass mye av handlingen kan røpes, for dette er bare en bitteliten del av et overveldende utvalg. En eventuell «Grown Ups 3» kan vi godt unnvære.