Den nyoppstartede stuntskolen «International Stund Academy» i Moss jakter nå stunt-talenter rundt omkring i det norske land. Mandag 12. august starter skolen med auditionrunder i Tønsberg, før de blant annet besøker Drammen, Haugesund og Trondheim. Auditionrundene i Trondheim vil bli holdt i lokalene til Trondheim Turnforening den 19. august.

Profilert stuntutøver

Studiet er utviklet av John Smith Kabashi, som er en av Norges mest erfarne og profilerte stuntmenn. Han ble uteksaminert fra stuntskolen «Zin-Lit Stunt Institute» i Ystad, Sverige i 2010, og var en av fem personer som ble tatt opp til den etårige utdanningen i 2009.

- Det er en voksende interesse og etterspørsel etter profesjonelle stuntutøvere, både i Norge og internasjonalt. Yrket er krevende, men perfekt for ildsjeler med lidenskap for film, trening og action, sier Kabashi ifølge en pressemelding.

- Tøft yrke

Totalt vil 18 personer bli tatt opp til studiet som skal læres opp av profesjonelle stuntutøvere. Han har også fått med seg den norske balansekunstneren Eskil Rønningsbakken og portugisiske Pedro Salgado, som ble verdensmester i Speed Parkour i 2011. Instruktørteamet som skal lære bort sine kunnskaper på skolen har vært med i flere hundre kjente filmproduksjoner, deriblant «Mission Impossible», «Quantum of Solace» og «Hodejegerne».

- Å være stuntutøver er ikke for pyser, det er en tøft yrke. Først må man vise at man har talent og komme seg helskinnet gjennom en krevende opptaksprøve og intervju. Møt opplagt med treningsklær, sier Kabashi om auditionrundene.

- Det er fantastisk moro endelig å få satt i gang denne skolen, sier stuntutøveren.