I går kveld var det klart for siste dag av årets Frøyafestival, som arrangeres for syvende gang på Siholmen på Frøya.

Med attraksjoner som Plumbo, Anders Jektvik, Carola og Kaizers Orchestra, kan arrangørene se tilbake på en helg med rekordmange solgte billetter. Ifølge festivalsjef Hallbjørn Stenhaug slo de rekorder hver eneste kveld, og avsluttet lørdagen med 3000 solgte billetter.

- Vi har hatt en plan for dette hele tiden, og er kjempe fornøyd med publikumstallet, sier festivalsjefen til adressa.no.

Pop-Carola

Etter konserter fra blant annet Plumbo på scenen og et stappfullt telt med Anders Jektvik, sto Carola klar foran elleville festivalgjengere. I sine velkjente paljettkjoler, flørtete kommentarer og med en vindmaskin på lur, spilte hun sanger fra hele sin karriere.

- Det er 30 år siden «Främling», og de årene vil jeg feire med dere, sier hun fra scenen til et ekstatisk publikum. Hun legger også til at det er godt å kunne vise frem pop-Carola og ikke bare slager-Carola.

Melodi Grand Prix-faktoren var høy da hun spilte «Främling», «Fångad av en Stormvind» og «Evighet», som alle er blitt spilt i Grand Prix-sammenheng.

Ville bli lenger

Etter konserten sier Carola til adressa.no at hun godt kunne tenkt seg å bli litt lenger ute på øya, og har fått et godt innblikk i øyas historie av festivalsjefen.

- Jeg har en syk datter hjemme, så jeg må hjem til Sverige. Men jeg skulle ønsker jeg kunne reist ut til øyene, fordi jeg fikk høre mye om laksen og historien her ute, sier hun.

Den anerkjente sangerinnen fra Sverige mistet nesten kjolen på scenen i går, og skylder på den gode maten hun fikk tildelt.

- Før konserten fikk jeg en god porsjon med lapskaus. Den ene kjolen jeg brukte er helt ny, men den passet ikke etter lapskausen, sier hun og ler.

Ga alt

Kaizers Orchestra avsluttet kvelden foran et ekstatisk publikum, i det som ser ut til å være deres ellevte siste konsert som band. Med sanger som «Ompa Til Du Dør» og «Hjerteknuser», ga vokalist Janove Ottesen alt for de 3000 oppmøtte.

Øyvind Storesund, bassist i bandet, legger ikke skjul på at de er blitt vant til å møte hylende folkemasser på sin siste turné.

- Vi blir veldig godt mottatt. Vi kjører på en bølge nå og vi er headliner på alle festivaler, så vi blir ikke overraskende at det var god stemning, sier han til adressa.no.

Etter en lang turné gleder de seg til å kunne avslutte karrieren med ni konserter på DNB-Arena i Stavanger.

- Vi trodde det ville bli trykk på de siste konsertene, men at tre konserter skulle bli utsolgt på et døgn trodde vi ikke. Vi er fortsatt veldig gode venner, men vi ser frem til å kunne drive med andre ting fremover.