Med mulig unntak for hans gamle venn og partner Nick Lowe er detingen som har foredlet det beste av Chuck Berry og Everly Brothers til mersmittende, energisk, melodisk rock'n roll enn Dave Edmunds. Selv Keith Richardsmatcher ikke Edmunds når det gjelder å filtrere arven fra Chuck Berry på sceneni dag, Fredagens konsert på Bluesklubben ble omtrent så bra som det er lov åhåpe på fra veteranen.

I sitt 70.år holder Dave Edmunds fast på musikken som formet hamsom ung, og soundet han utviklet i storhetstida 1970-80, med åra i Rockpile medNick Lowe som høydepunkt. I et intervju med Nick Lowe på 90-tallet, fortaltehan meg at Edmunds hadde ymtet frampå om gjenforening. Lowe svarte at han varfor gammel for å spille slik de gjorde på 70-tallet. Lowe sa at da haddeEdmunds snerret til ham og sagt: _ _Du er kanskje for gammel, men jeg er ikkefor gammel for rock'n roll!

Akkurat sånn låt han fredag. Han dro i gang med sangen BruceSpringsteen forærte ham i 1982, «From Small Things, Big Things Come» og feidegjennom et konsentrert rock'n roll-sett med signaturmelodiene «Sabre Dance» og«I Knew The Bride» som søyler i en strøm av sanger tuftet på triksene til ChuckBerry og Everly Brothers. Framført med konsentrert gitarpoesi, nasal røst og etoppsyn som gjør ham til rockens svar på den amerikanske skuespilleren WilliamH.Macy. Begge så vanlige og gode at du nesten ikke legger merke til det.

En viktig grunn til at det ble en festaften med god, gammeldagsrock'n roll, er det svenske bandet sammensatt for turnéen. Fire særdeleskompetente karer med bakgrunn fra bl.a. Sven Zetterberg, Ulf Lundell og TheRefreshments ga Edmunds eminent backing. Micke Finell sang og spilte med på«Deborah» så Nick Lowe ville blitt stolt, mens Ingemar Dunker er stor trommis ienkelt-er-best-skolen.

Mens Nick Lowe siden midt på 90-tallet har fornyet musikk ogsound til alderen, gir Dave Edmunds på som om ingen ting har skjedd siden 1979.Det har nok medvirket til at platekarrieren til Edmunds har sluknet, at dengamle storheten har blitt en sporadisk reisende i nettopp gammel storhet.Derfor var det smittende og rørende å se at han fortsatt kan kunsten og glødenpå scenen. Dave Edmunds blir sannsynligvis aldri for gammel for rock'n roll. Påen god dag på scenen, med et bra band som i går, gjør han feststemt rock'n rollbedre enn de aller fleste.