Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker laget opprinnelig videoen til sesongpremieren på «I kveld med Ylvis».

Den animerte versjonen av reven fra Namsskogan familiepark i musikkvideoen «The Fox» ble lansert i begynnelsen av september og er sett over 73 millioner ganger. Riktig så mange besøkende kan nok ikke reven Otto i Namsskogan familiepark regne med, selv om han fra i sommer er for A-kjendis å regne. I alle fall i revekretser. Nyheten om at Otto er inspirasjonen til «The Fox» ble gjort kjent av Namdalsavisa.no.

Ville filme ekte rev

Otto bor i Namsskogan familiepark, er vant til å omgås mennesker og lever et bedagelig reveliv sammen med Per, den andre rødreven i parken. Men i sommer ble det litt ekstra action.

- Kompisen min hadde fått i oppdrag å animere en rev til Ylvis-brødrenes nye musikkvideo. Jeg spilte Rebella Hex i familieparken, så da slo vi to fluer i en smekk. Han besøkte meg, og jeg hjalp ham med opptak av revene i parken, forteller Kristin Holand til Adressa.no.

For animatøren var det viktig å få reven på tape i ulike settinger; sittende, løpende, gående og på to ben, slik at han senere kunne menneskeliggjøre bevegelsene og skape den dansende reven vi ser i musikkvideoen.

Dame med revetekke

- Jeg utstyrte meg med reinsdyrkjøtt og svinekjøtt som go'biter for å lokke til meg revene. Otto rev var gladelig med på leken, og leverte både hopp, sprett og spring. Etter et kvarters trening reiste han seg også på to ben og spiste av handa mi.

Holand er i utgangspunktet frilans-danser og -skuespiller, men har åpenbart også et talent for revestreker.

- Det var veldig morsomt, og gikk egentlig ganske lett. Og jeg har gjort det før. Da jeg var liten lå det et revehi i nærheten av gården vår, og ett år fikk jeg trent en av valpene til å spise av handa mi, så jeg pleier å si at jeg har revetekke.

Hun hadde aldri trodd at opptaket med Otto skulle bli en så viktig del av musikkvideoen som den faktisk ble.

- Jeg gjorde det mest for gøy, og hadde ingen begrep om at videoen skulle bli så populær. Det er utrolig artig og veldig overraskende.

Ufattelig suksess

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker fra Bergen laget opprinnelig videoen som en del av programinnholdet til sesongpremieren av «I kveld med Ylvis».

Men siden videoen ble publisert, har den valgt sitt eget løp; etter tre døgn på Youtube ble «The Fox» sett av mer enn to millioner, etter to uker økte tallet til 11 millioner, og nå er den altså sett av ufattelige 70 millioner.

Ylvis-brødrene spilte inn videoen i New York, og samarbeidet med norske Stargate om å lage den. Regissør er Ole Martin  Hafsmo (38) fra Trondheim, som har hatt regien på alle musikkvideoene Ylvis-brødrene har laget. Han har også regien på innslagene som lages til programserien «I kveld med Ylvis».

Hafsmo har uttalt at utfordringen i musikkvideoen var å lage reven.

Alt tyder på at resultatet er vellykket, godt hjulpet og inspirert av Otto i Namsskogan familiepark.

«The Fox» er sett 73 489 776 ganger siden publiseringen 3. september. Foto: Skjermbilde Youtube.