25-åringen dukket nærmest opp fra intet i sommer, da hun ga ut en helt ny engelsk versjon av DumDum Boys-klassikeren «Pstereo». Låta fikk den tidligere jazzlinjestudenten rett inn på A-lista på P3.

Selv før hun ga ut låten, har det vært en stadig økende buzz rundt bærumsjenta. Hun har vært «jaget vilt» blant de store plateselskapene, og i dag ble det klart at hun har signert med Sony Music.

«Røsker tak i noe»

– Emilie Nicolas har på kort tid skapt stort interesse i musikk-Norge med svært imponerende og velproduserte låter, skriver Sony Music i en pressemelding. Og videre:

– Stemmen til Emilie tar fokuset ditt og låtene røsker tak i noe innerst inne; tekstene føles overveldende ærlige og hun har på kort tid skapt et uttrykk og en unik identitet i låtene sine som gjør at vi vil ha mer.

Samarbeid med Pstereo-festivalen

Låten ble til i et samarbeid med Pstereo-festivalen, som spurte henne om hun ikke kunne lage en coverversjon.

– Heldigvis sa hun ja. Da vi fikk høre resultatet, ble vi blåst av banen. Det var enda bedre enn vi kunne drømme om, fortalte Pstereos Bård Flikke til Adresseavisen i sommer.

– Jeg hadde aldri hørt «Pstereo» før, men likte den med en gang. Bassen på refrenget, hele stemningen. En veldig mystisk låt, fortalte Emilie Nicolas Kongshavn.

–Årets norske låt

Emilie Nicolas spilte også på festivalen, en konsert vår anmelder likte veldig godt.

LES ANMELDELSEN: Dette er bare begynnelsen, Emilie

Daværende musikksjef i P3 Marie Komissar kalte låten «årets norske låt» da den hadde radiopremiere.

Artisten gikk på musikklinje og bemerket seg i skolerevyer i ungdomsårene. De sist tre årene har hun bodd i Trondheim som student på Jazzlinja.

Starter med improvisasjon

– Jeg ville ha en god utdanning, få litt ekstra tyngde og kunnskap. Det er jo ikke noen popskole eller artistskole, og det tok også noen år før jeg turde å søke. Jeg var redd for ikke å komme inn.

Selv om det ikke er tydelige jazzelementer i Emilie Nicolas' musikk, starter alle hennes låter med improvisasjon.

– Som oftest trykker jeg bare på record og lar det stå til med både tekst og melodi. Så hører jeg gjennom etterpå, og det som fungerer tar jeg med til bandet slik at vi kan forme det sammen, forklarte hun.

Singelen «Pstereo» slippes via Sony Music i dag.

Etter å ha vært «jaget vilt» blant de store plateselskapene, har trondheimsbaserte Emilie Nicolas nå signert med Sony Music. Her fra Pstereo-festivalen i sommer.