Livedelen av Trondheim Calling får stadig flere navn, i dag slapp musikkbransjefestivalen tre nye artister.

22 er en av spydspissene i trondheimsrocken, og etter at de slapp debutalbumet «Flux» i 2010 har de brukt to år på å turnere i Europa i Japan. Høsten 2011 skrev bandet en eksklusiv turnédagbok for adressa.no, og et par måneder senere vant de Adresseavisens musikkstipend på 25 000 kroner. Nå er de i gang med å spille inn nytt album i Øra Studio, og planen er at Trondheim Calling-konserten blir første mulighet til å høre låter fra nyplata «You Are Creating» live.

To albumdebutanter

Mange kjenner Billie Van fra bandene til enten Jonas Alaska eller Mikhael Paskalev, men nå kommer hun snart med eget album. Hun har allerede rukket å sjarmere mange med «On My Knees», en energibombe av en singel som låner både fra pop, rockabilly og country.

Trondheim Calling-konserten blir samtidig plateslipp for LOVELOVELOVE, et band som startet som sideprosjekt for Simon Bergseth og hans indiecore-band Aristillus, men som har tatt stadig mer tid og plass. De slapp en EP for et drøyt år siden, men kommer med debutalbumet på trondheimsselskapet Kakao Musikk i januar.

Demofrist om én uke

Fra før er det kjent at Soup, Kaja Gunnufsen, High Priests of Saturn, The Regent og Intertwine skal spille under Trondheim Calling.

Det er fortsatt mulig for demoband å melde seg på, fristen er 21. oktober.

Årets Trondheim Calling vil finne sted fra 30. januar til 1. februar, og flytter i år fra Byscenen-kvartalet til ulike scener i Østbyen.