Festivalen har fått mye kritikk etter at en jente anmeldte voldtekt, og en annen anmeldte voldtektsforsøk i etterkant av temafesten «Life of color» i Høyskoledalen mandag denne uken.

–Vi skal gjøre det vi kan for at Trondheim skal være en trygg by. Vi tar ansvar som arrangør, og vi leier inn flere vakter til de fire siste arrangementene i Høyskoledalen. Sammen med politiet vil også kontrollere at alt er i orden utenfor Ukas festivalområde. Blant annet vil vi dekke områder helt til Solsiden, og også Øya og Høyskoleparken, sier ukesjefen.

Massiv kritikk

Politiet og festdeltakere har sagt at temafesten i teltet mandag var preget av et meget høyt rusnivå. Lederen for politiets forebyggingsgruppe, Jan Erik Haugdal, ved Sentrum politistasjon sier at de vil vurdere å sette en stopper for arrangementer i Høyskoledalen ved neste Uka-festival, mens Adresseavisens kulturredaktør mener at Uka bør kutte ut temafestene, og heller konsentrere seg om konsertarrangementer.

– Vi tar med oss disse tilbakemeldingene, sier Espnes.

Samtidig påpeker han at også kommunens skjenkekontrollører har vært i teltet i Høyskoledalen under årets festival.

– Tilbakemeldingene fra dem er at det er ingenting å utsette på vår gjennomføring.

KOMMENTAR: Uka bør kutte ut temafestene

– God konsertarena

Lederen for festivalen synes teltet i Høyskoledalen fungerer godt som en konsertarena for Uka.

– Festivalen har opparbeidet seg gode rutiner på denne plassen, sier han.

Kritikken rettet mot temafestene vil ikke Espnes gå nærmere inn på nå.

– Styret har ikke tatt stilling til arrangementene ennå. Vi gjør alltid en vurdering av festivalens arrangementer og festivalen som helhet i etterkant. Våre synspunkter blir gitt videre til neste Uka-styre, som til sist bestemmer hvordan neste Uka skal bli ut fra våre anbefalinger, sier ukesjef Espnes.