De tre første filmene til Lukas Moodysson, «Fucking Åmål», «Tillsammans» og «Lilya 4-ever» gjorde ham til ledende svensk filmskaper med internasjonalt gjennomslag. De to neste, «A Hole In My Heart» og «Container» viste en mørkere, kompromissløs filmskaper for et stadig mindre publikum. Hans første brede internasjonale film, «Mammut» (2009) fikk ufortjent hard medfart. Siden har han viet seg mest til litteratur. Til nå.

I miljø og typer er «Vi er best!» et steg tilbake mot hans gjennombruddsfilmer, med skildring av rastløs ungdom i nær svensk fortid. Vi møter unge jenter som diskuterer om KSMB er bedre enn Ebba Grøn, mens foreldrene drikker og fester til Ulf Lundell. Filmen er basert på en tegneserie av Moodysons kone Coco. I tidskoloritt, miljøskildring og typer er filmen Moodyson opp mot sitt beste, i røff, levende stil.

De tre jentene som spiller på en gang veslevoksne og barnslige 13-åringer bærer godt. Historien tradisjonell og litt uforløst, en variant av Stein Kristiansens «Mannen som elsket Yngve» (2008) og Ulf Malmros' «Tjenare Kungen» (2005) om vennskap, punk og bandliv i formative år. Fra effektiv dynamikk mellom de voksne og tenåringenes hverdag i starten blir forholdet mellom jentene stadig viktigere i en film som treffer tonene, men tilsynelatende ikke helt har bestemt seg for hvilken sang den vil synge.

Tre 13-årige jenter har klippet håret og startet band i «Vi er best!». Liv LeMoyne (fra venstre), Mira Barkhammar og Mira Grosin er gode i hovedrollene ifølge vår anmelder.