Det var spennende til siste slutt. Først i første semifinale – smiing – der storfavoritten Magnus Røberg (24) skulle slå konkurrentene Jarle Tangerås (26) og Morten Heggdal (45) ned i støvlene – trodde han.

Tidligere i høst har Magnus briljert med smikunstene sine. Men i semifinalen gjorde han feil, og det ble til slutt Morten som sto igjen som vinner. Politimannen fra Namsos var i den avgjørende finalen.

Melkespannholding var gren i den andre semifinalen. Her hadde nok også Morten stilt sterkt dersom han hadde vært med. I halvannen måned før Farmen hadde han treningsleir i hagen, og melkespannholding var en av øvelsene han trente på.

Magnus slått på målstreken

Men nå kunne namsosingen stå og se på at Magnus slo ut Jarle. Det var en glad tømrer fra Hardanger som konstaterte at han hadde kommet helt til finalen. Nå gjensto det bare å slå ut en halvgammel politimann, så var han både ei hytte og en bil rikere.

Slik skulle det ikke gå. I en forrykende spennende finaleomgang, var det Morten Heggdal fra Namsos som trakk det lengste strået og vant.

– Min umiddelbare reaksjon var at jeg syntes forferdelig synd på Magnus som ble slått på målstreken. Han sank bare sammen, jeg hadde ufattelig vondt av han, sier Morten Heggdal til NA.

– Tenkte du virkelig mer på konkurrenten enn det faktum at du selv sto igjen som seierherre?

– Magnus er ung, han er i etableringsfasen og hadde vel strengt talt hatt mer behov for både hytte og bil enn jeg har, forklarer Heggdal nøkternt.

På tide å komme seg heim

I ettertid kan han unnskylde at han ikke maktet å mobilisere den helt store jubelen da programleder Gaute Grøtta Grav utropte namsosingen til vinner.

– Det neste jeg tenkte etter at det hele var avgjort, var at nå var det over, jeg skulle heim. Det tok lang tid før jeg klarte å fatte hvor stor premie jeg hadde vunnet. Jeg tenkte bare på at nå var jeg ferdig, sier han ærlig.

Det gikk ganske lang tid fra Farmen-eventyret var over til det gikk opp for ham at han var blitt ei hytte og en bil rikere. At han faktisk har vunnet verdier for nærmere 1,2 millioner kroner.

Er den samme som før

– Hva har det å vinne Farmen gjort med deg?

– Ingen ting. Jeg har bare merket at det er travelt å være et kjent tv-fjes. Dessuten må jeg forholde meg til at omtrent alle kjenner meg og har en mening om meg, sier Heggdal som nyter oppmerksomheten i denne perioden.

– Ut over det har oppholdet på Farmen gjort meg mer oppmerksom på de små ting i livet – og hvor ufattelig godt vi har det i Norge anno 2013, tilføyer han.

– Og nå blir det hyttebygging?

Han gliser fra øre til øre. Hyttetomta skal ligge ved sjøen – ikke langt heimefra.

– Vi skal bruke den nye hytta mye, erklærer Farmen-vinneren.

Til slutt sto det mellom forhåndsfavoritt Magnus Røberg og Morten Heggdal. FOTO: TV2