Conor Patrick har klart å bergta musikkredaksjonen i Adresseavisen så mye at han under Nyttårskonserten fredag kveld ble tildelt avisas Musikkstipend på 25 000 kroner. Det til tross for at han sammen med sitt nye prosjekt The Shooting Tsar Orchestra kun har gitt ut en låt.

– Vi skal spille mye konserter, gi ut album. Vi tenker å gjøre mye. Vi har ikke gitt ut så mye ennå, vi har bare gitt ut en sang, men vi skal prøve å følge opp, forklarte Conor Patrick om bandets framtidsplaner da han mottok stipendet av styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen.

– Hvor har dere hentet navnet deres fra?, spurte Koch.

– Vi er ni stykker til sammen. Jeg er glad i ordspill, Shooting Tsar må man tenke ekstra over, det er ikke noe dypere grunn enn det, og det at vi er mange, sa Patrick før bandet takket for stipendet med å framføre «Talk talk talk» sammen med TSO foran en fullsatt Olavshall.

Ifølge juryen har musikeren og musikkprodusenten Conor Patrick satt sitt tydelige stempel på en ny og lydbevisst rockgeneresjon i Trondheim. Som utøvende musiker og produsent har han bidratt på tolv album de siste årene. Flere av dem på høyt nasjonal nivå. Når han nå får Adresseavisens musikkstipend er det for hans nye prosjekt Conor Patrick And The Shooting Tsar Orchestra, som har bergtatt musikkredaksjonen og mange andre det siste året.

Prisvinneren er valgt ut av en jury i kulturredaksjonen i Adresseavisen, i samråd med sjefredaktøren Arne Blix. Musikkstipendet gis ut til utøvere i musikkfeltet som redaksjonen har særlig stor tro på. Prisen skal løfte fram ny musikk gjennom pengetildelingen og gjennom framføring av musikk under Nyttårskonserten. Prisen er på 25 000 kroner.

Du kan lese mer om prisvinnerne i lørdagens utgave av Adresseavisen.