Da han gikk opp på scenen for å motta prisen, ble Miley Cyrus' superhit «Wrecking Ball» spilt over anlegget fra scenen på Rockheim. - Hvorfor spiller dere akkurat den låta der, lurte Klaus Sonstad på, før han kunne berolige med at det nye prosjektet hjemme ikke er så heftig som i videoen til den omtalte låta. - Jeg rakk akkurat å skrubbe av meg malingen før jeg kom hit. Jeg driver å pusser opp hjemme, kunne Sonstad fortelle.

SE VIDEO: Astrid Smeplass på scenen

Kostet et ekteskap

Under Utawards fikk han pris for sitt TV2-sendte tv-program «Klaus på kanten», der han treffer helt vanlige mennesker i deres helt vanlige liv, over hele Norge, gjerne i utkanten. - Dette programmet har kostet meg et ekteskap, men det er kanskje litt drøyt å si. Tusen takk til alle som har sluppet meg inn i livene deres. Og takk for at jeg har fått lage vitser om det fra scenen og på tv, sa han. Sonstad har vært delaktig i store deler av historien til Utawards, både som konferansier, nominert og mangeårig vinner sammen med Are Sende Osen i radioprogrammet «Are og Odin». Derfor fikk hans selv dele ut prisen til Årets skuespiller, Paul Ottar Haga.

- Sønn av hele Trøndelag

Haga, som nå bor i Oslo, fikk prisen for stykket «Og så kan hunden komme», som han dro hjem til Nord-Trøndelag for å være med i. - Dette er Nord-Trøndelag teater sin fortjeneste. Vi dramatiserte en novelle av Jon Fosse, og hadde et h..... med å få det til, sa han. De to har ikke kjent hverandre bedre enn at de kun har vært på hils tidligere, men fant tonen etter showet på Rockheim. - Paul Ottar er en sønn av hele Trøndelag, mener Klaus Sonstad.