I mars kommer hun og teamet fra Den norske filmskolen i Lillehammer til Trondheim for å lage en trondheimsfilm light på 25 minutter.

Utgangspunktet for filmen med arbeidstittelen «Vi som ser i mørket» er et forhold som blir satt på prøve av at den mannlige halvparten har tilbrakt tid bak murene i Trondheim fengsel.

– Jeg vil lage en film om to som betyr mye for hverandre, men som må gi slipp. Jeg føler at fengselet som bakteppe vil legge et ekstra lag på det hele, sier registudent Aurora Langaas Gossé.

Eksamensfilmen blir siste test for 26-åringen fra Trondheim som startet på filmskolen i 2011. Hennes tidligste minne om en slags interesse for film og det tekniske ved filmproduksjon har hun fra barndommen, da hun maste om å få en fjernkontroll slik at hun kunne styre tv-en. På tegning, form og farge på Gerhard Schøning fikk hun muligheten til å lage eksperimentelle filmsnutter, og videre gikk veien til Nordland kunst- og filmfagskole hvor hun fikk prøvd ut fagfunksjoner som regi, klipping, foto og skriving av manus.

– Det satte i gang mye. Tidligere hadde jeg holdt på mye med kunst. I Lofoten ble alle trådene samlet, og jeg var klar på at det var film jeg ville vie all min tid til. Jeg hadde et friår før jeg kunne søke opptak til filmskolen, så jeg dro til New Zealand og jobbet med opptaksprøven.

Hjemme i Norge ventet fire tøffe opptaksrunder, der de tolv beste søkerne til slutt ble redusert til seks studenter.

– Det er ganske brutalt, og man må late som om man er hardere enn man egentlig er. Da jeg fikk brevet om at jeg var kommet inn, måtte jeg lese det om og om igjen.

Vises på Trondheim Kino

Eksamensfilmen om Emma og David som skal starte livet på nytt igjen når David slipper ut av fengsel, beskriver hun som en «turbulent reise fylt med lykke, frustrasjon, sårbarhet og lidenskap».

– Selv om Davids fengselsbakgrunn er et bakteppe for filmen, handler den først og fremst om et kjærlighetsforhold som jeg håper mange kan kjenne seg igjen i, sier hun.

– Jeg er veldig opptatt av det som er ekte og ærlig, og leter etter en sannhet i det jeg vil fortelle. Jeg tror det er en styrke og at jeg har evnen til å berøre folk. Som regissør mener jeg at jeg kommer tett innpå folk i produksjonen, og gjør et grundig arbeid med casting og sammen med skuespillerne, sier Gossé, som møtte over 50 skuespillere før rollene som Emma og David var besatt.

Filmingen finner sted i mars, og vil i tillegg til fengselet på Tunga vise flere sider av Trondheim. Deler av innspillingen vil foregå i et basseng og på et tak med utsikt over byen.

– Vi leter ikke bare etter det triste, men vil vise kontraster. Mitt forhold til Trondheim har noe å si for at vi filmer der. Trondheim er en fantastisk by som fortjener å bli sett på film. Det fins mange muligheter i byen, og alle som jobber med filmen ble veldig ivrige da de fikk se hvor vi skulle filme.

Filmen har fått støtte fra Trønderenergi, SMN-fondet, Trondheim kommune, Ungdomsfondet og Visiontech. Den vil bli vist på NRK og på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

– I sommer eller i høst blir den også vist på Trondheim Kino for sponsorer og presse. Det er også snakk om å sette den opp for offentligheten.

I godt, trøndersk selskap

Flere trøndere har gjort seg bemerket med eksamensfilmer fra filmskolen de siste årene. I 2011 ble regissør Hallvar Witzø nominert til Oscar for «Tuba Atlantic». Året etter ble produsent Elisabeth Kvithyll tildelt Amandapris for beste kortfilm med «Å vokte fjellet», og hun har siden da vunnet flere priser internasjonalt. Begge har tidligere vært omtalt i Generasjon-serien. Også Aurora Langaas Gossé skal sende sin eksamensfilm til de store filmfestivalene i verden.

– Jeg ønsker å komme langt, og har de samme ambisjonene som dem. Alle de store festivalene er en drøm.