- Når han spiller sangen «First kiss» på konsertene sine, pleier han å ta opp ei jente fra salen og kysse henne på kinnet. Om det blir meg, vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, sier Ingrid Kristine Brekstad (12) og fniser.

Hun er ihuga Isac Elliot-fan. En såkalt Ellioteer. I mars får hun se idolet sitt på scenen for første gang når han gjester Trondheim under årets Vinterlyd-turné i mars, en gratiskonsert som arrangeres av Kreftforeningen og P4.

- Han er så kjekk

For ett år siden var Isac Elliot en helt vanlig skolegutt, nå har 13-åringen fra Finland blitt superstjerne og opptrer på store internasjonale scener. Han tok verden med storm etter at han ga ut sin første singel for nøyaktig ett år siden. Hans første album «Wake up world» kom ut i mai, og singelen «Dream Big» kom fem måneder senere, og ble nummer én på Itunes i Finland etter bare noen timer.

Ingrid Kristine Brekstad ble fan i det øyeblikket hun så Elliot på «Senkveld med Thomas og Harald» i fjor.

- Jeg likte musikken. Og utseendet. Han er så kjekk, sier 12-åringen fra Ørland, som i ettertid har brukt mye av tiden sin på å se Youtube-videoer av Elliot, og lese alt som florerer på nettet om finnen. Og hun er ikke alene.

- Vennene mine og jeg prater mye om ham. Det er liksom nesten hele tida, hver dag, sier hun.

- Klarer dere å konsentrere dere om skolen da?

- Så vidt, sier hun og fniser igjen.

Fikk tweet fra idolet

Det er ikke bare i venneflokken på skolen det prates om Isac Elliot. Han er en velbrukt hashtag på Twitter også. Brekstad er en av dem som aktivt bruker Twitterkontoen sin til å hylle sin store helt. Og popstjernen vet å ta vare på fansen sin.

- Jeg skrev «elsker deg» til ham på Twitter, og så svarte han med et hjerte og navnet mitt. Venninnen min var hos meg da jeg fikk svar. Hun fikk også svar fra ham. Da sto vi bare å hylte.

Ikke uventet er OLs hashtag #2ol den aller «hotteste» Twittertrenden for tida. Men ikke langt bak kommer hashtagen #isacelliotdreambigthemovie. Popyndlingen er nemlig aktuell med filmen «Dream big - The movie», en biografisk dokumentar og musikkfilm. Filmen hadde premiere i Sandvika søndag og vises nå i 28 norske byer. Mandag kom den til Trondheim.

- 44 personer så premieren, og det er vi fornøyd med. Dette er en film for fansen, så antallet var forventet. Filmen vises i en liten sal til og med fredag. Det er kun én forestilling om dagen, sier programsjef Eli Gjerde ved Trondheim Kino.

- Vil møte ham

Elliot blir spådd en lysende artistkarriere, og sammenlignes med selveste Justin Bieber. Og som Bieber har sine Beliebers, har Elliot sine Ellioteers. Blant dem er Nikita Denise Henriksen (12) fra Trondheim, som gleder seg veldig til å se filmen hans på kino denne uka, og dra på konsert i mars.

- Jeg liker Isac fordi han er veldig flink til å synge. Han er seg selv, og prøver ikke å være noen andre. Han er flink med fansen, og så er han søt, sier Henriksen, som ikke bare har forventninger til å se popstjernen på scenen. Hun vil møte ham. Ansikt til ansikt.

- Når konserten er over skal vi stille oss utenfor hotellet hans, og da håper vi at han kommer ut og skriver autografer, sier Henriksen.

Isac Elliot reiser rundt på Vinterlyd 2014-turneen som skal innom sju byer fra 1. mars til 17. mars. Han besøker Trondheim tirsdag 11. mars og onsdag 12. mars.

Ellioteer: Ingrid Kristine Brekstad (12) håper å bli valgt ut til et kyss under Isac Elliot-konserten i Trondheim i mars. Foto: Privat
Ellioteer: Nikita Denise Henriksen (12) mener Isa Elliot lykkes fordi han er seg selv og er veldig flink til å synge. Foto: Privat