Den dobbelt Oscar-vinnende skuespilleren Jodie Foster har tidligerevist seg som en habil filmskaper. I fjor regisserte hun en episode av «OrangeIs The New Black». Her har hun godt grep om en av de mest gjennomførteepisodene av serien i år.

Niende episode er nærmest en liten film i seg selv, med start ogfinale med mannen som hittil har vært krydder og biperson, nemlig Freddy Hayes,fint spilt av Reg E. Cathey. Han driver BBQ-bula som Frank Underwood i årevishar vært stamkunde av for sin favorittføde, nemlig grillet ribbe.

I denne episoden går serien for en sjelden gangs skyld litt idybden på en av bipersonene, med opprulling av Freddys forhistorie og utsikttil økonomisk løft, fordi visepresidenten har gjort sjappa hans berømt. Dramaetrundt og med Freddy i denne episoden gir serien en sosial dimensjon og en broddnedover i samfunnet serien hittil har hatt lite av. Den siste scenen mellomFrank og Freddy om forskjellen på å være venn og på å være kunde, er ethøydepunkt i en episode hvor det skjer mye, men hvor historien om Freddy rammerdet godt inn.

Sidespor som Freddy gjør seg, etter som visepresidenten og hanskone blir mer og mer viklet inn i stillingskrig med sleipe rådgivere oglobbyister, med forretningsmannen Raymond Tusk som statig mer blodtørstigedderkopp. Nå drar det seg til. Da er det godt med litt menneskelig drama itillegg til det kyniske maktspillet.