De tre nye artistene til Rockheim Hall of Fame ble presentert på på Hotel Continental i Oslo i dag. Mandatet for Hall of Fame er å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse, eller artister med ekstraordinære karrierer. Artister kan ikke nomineres før 25 år etter sin debututgivelse.

Uvirkelig og artig

- Det er fantastisk artig å få være med på dette, det er nesten helt uvirkelig. Og det er spesielt hyggelig at jeg er i selskap med DeLillos og Øystein Sunde som både er kompiser og musikere som er forbilder for meg. Dette er folk jeg ser opp til, sier Dolmen, tydelig stolt over å være en av årets utvalgte.

En veldig artig annerkjennelse

- Det har skjedd så mye de siste årene at det har ikke helt gått opp for meg at Knutsen & Ludvigsen betyr så mye for så mange generasjoner. Dette er en veldig artig anerkjennelse å få, men det falt oss aldri inn at vi skulle få en sånn status for det vi har gjort, vi har jo bare lekt oss frem til ting, som synes det er litt rart å være i et Rockemuseum med sine barneplater.

Adgangskort til Rockheim

- De favner jo vidt, Alf Prøysen er jo også der, så dette er stor stas. Jeg har mye kontakt med Rockheim fra før, jeg har jo blant annet dekorert et rom der. Og i den forbindelse maste jeg til meg et sånnt plastkort som gjør at jeg kan komme og gå som jeg vil, så jeg er på en måte litt innlemmet fra før, sier Dolmen og sikter til at alle som er en del av Hall of Fame får et slikt adgangskort.

- Nå kan jeg dra dit sammen med kompisene mine, smiler «Knutsen» som ser frem til feiringen av årets Hall of Fame-artister, som skjer på Clarion 13.august.

Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame er:

2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Alf Prøysen, Jokke og Valentinerne, A-Ha.

2012: The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, DumDum Boys og Terje Rypdal.

2013: Nora Brockstedt, Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen.