- Det var en drømmedag. Hos RBK fikk jeg ikke bare være med å trene, jeg fikk henge i garderoben, være med på lagmøtet. Jeg fikk rett og slett se litt bak kulissene. De hadde jo slått Tromsø dagen før, så stemningen var god, sier Truls Svendsen etter en dag med Rosenborg.

Svendsen er aktuell med serien «Truls – oppdrag Hurtigruten», og i kveldens episode har han ankommet Trøndelag. Og Lerkendal, der han glimtet til med sine fotballferdigheter. Den tidligere midtstopperen på Tromsølaget Fløya, fikk nemlig et kanonmål på hel volley.

- Det var det aller siste sparket på ballen på den treninga. Regissøren ville gjerne ha noen flere klipp, og spurte om vi kunne holde på i tre minutt ekstra. Og heldigvis traff jeg. Det var det eneste målet mitt. Når jeg først scorer, så gjør jeg det skikkelig. Men det vil nok aldri skje igjen.

- Jeg kan si at jeg har puttet på RBK-trening med målgivende av Tarik. Det er stort for en fotballinteressert fyr som meg, sier han stolt.

Litt mer RBK-fan

Svendsen er blitt 40 år og, ifølge kompisene, litt satt. Så på oppdrag fra sine nærmeste, har han kastet loss med Hurtigruten og dratt på tur oppover langs kysten. Oppdragene han har blitt tildelt, skal ifølge kompisene bidra til å utvide Truls sin horisont. Alt har selvfølgelig blitt filmet.

Det sto høyt på produksjonsselskapets ønskeliste å møte et fotballag. Og Lerkendal ønsket Svendsen hjertelig velkommen.

- På Lerkendal var det bare positivt. Vi ble tatt sykt godt vare på, og det var veldig fint å være der. Alle hadde lyst til å bidra. Jeg har alltid vært Tromsø-fan, men ble litt mer RBK-fan etter den dagen. Jeg får ikke skrytt nok av dem, og måten vi ble tatt imot på, sier Svendsen.

- Han imponerte

RBK-spillerne lot seg imponere av den midlertidige lagkameraten.

- Han hadde litt fotball i seg, faktisk. Men han må få bort litt av spekklaget, før han kan bevege seg på noen nivå. Jeg var overrasket over at han hadde fotball i seg. Det trodde jeg ikke, men det kan være det som spiller meg et puss, at forventningene var så lave. Men om han trener litt, kan det være at han kan spille for et old boys-lag, sier Alexander Lund Hansen.

- Han klarte seg oppsiktsvekkende bra. Han imponerte. Han er en røsslig, trygg kar, stor og sterk, men likevel hadde han smidighet og ballfølelse. Det er tydelig at han har spilt fotball før. Det var morsomt å ha han her. Jeg tror han kosa seg, sier Tore Reginiussen.

Nummer 14 på laget

Han er imidlertid ikke ukjent med matta. Han spilte midtstopper på Tromsølaget Fløya, og tror til og med at han har vært kretsmester en gang.

- Jeg spilte fram til junior. Da var jeg nummer 14 på laget, og oppdaget crème fraische. Jeg tror vi ble kretsmestere en gang, og vant en og annen turnering. Men jeg har dårlig med bestemannspriser.

Da Svendsen flyttet til Oslo, spilte han ti-tolv år i bedriftsfotball.

- Jeg har det i hodet enda, men det er litt kjipt å oppleve at kroppen har glemt fotballkunstene, sier han.

Skal holde preken

På sitt besøk i Trøndelag har han fått flere oppdrag. I tillegg til å prøve seg som fotballspiller, skal han være prest under en gudstjeneste i Lensvik kirke. Oppdraget fikk han fordi kompisene vet han blir aller mest nervøs når han ikke kan gjemme seg bak fjas og tull.

- Jeg har fått mange utfordringer nå, men dette må være den største, sier Truls.

Før menigheten inntok kirken, fikk han noen gode råd fra presten Lars Birger Aadland. Men den største utfordringen blir hva han kan ha med i en preken.

Han møter også vinneren av adressa.nos konkurranse «Trøndersk latter», Marius Ronæss.Alt dette ser du i kveldens episode på TV2 klokken 21.40.

- Jeg får ikke skrytt nok av dem, og måten vi ble tatt imot på, sier Truls Svendsen om Perry og resten av RBK-laget. Foto: Truls - Oppdrag Hurtigruten
I kveldens episode skal Truls også være prest under en gudstjeneste i Lensvik kirke. Før menigheten inntok kirken, fikk han noen gode råd fra presten Lars Birger Aadland.