Øyvind Smidt har i en årrekke vist hvilken allsidig musiker han er gjennom samarbeid med flere av trondheimsscenens fremste musikere. Det høres på hans første soloplate. Folkemusikkrøttene fra Heidal i Gudbrandsdalen og fela er fundamentene på «Felefunk», men med en spennende vri, slik tittelen tilsier.

Smidt begrenser seg på ingen måte, og kombinerer nærmest hemningsløst ulike sjangre og instrumenter. Hvem andre ville latt en 80-tallsklingende saxofon få bryte inn i «Kattejakta»? Eller sprita opp «Brudemarsj fra Garstad» med et nokså pompøst orgelkomp? Men han tør også la fela snakke for seg selv, som den fengende hallingen «Sprækingen».

Bandet bestående av gitarist Andreas Dahle Aagård, trommeslager Tore Sandbakken, Fritz Eidsvåg på bass og saxofonist Erlend Jentoft, samt gjestemusikere som Andreas Aase, Rasmus Rohde og Carl Haakon Waadeland gir «Felefunk» et rocka, jazza og ikke minst funky uttrykk som jeg neppe tror vi får høre lignende av i år. Albumet kunne med fordel hatt et mer helhetlig uttrykk, samtidig er det en befriende miks man kan fordype seg lenge i.

Høydepunkt: «Kattejakta»