Fra Harrison til Nilsen: Pattie Boyd var modellen som fikk superstjernen da hun i 1966 giftet seg med Beatles-gitarist George Harrison og senere med Eric Clapton. I april stiller hun ut bilder fra samlivet med de to på Rockheim, en utstilling der Boyd samarbeider med Rockheims Terje Nilsen (t.h.). Foto: AP/PRIVAT

- Pattie Boyd er en fascinerende kvinne med en utrolig historie, som hun forteller svært godt. En strålende gjest for oss, raus og imøtekommende. Hun fikk dessuten fin kjemi med Jo Nesbø, som var veldig interessert i hennes historie, og livet med noen av rockehistoriens største legender. Jeg tror Jo og Pattie godt kunne ha fortsatt praten i timesvis, sier Thomas Holst-Hansen, redaksjonleder i Skavlan.

Praten kan du se på Skavlan på NRK1 klokken 21.25 i kveld.

Utstilling på Rockheim

- Det ble en fin seanse på Skavlan. Pattie var fjerde og siste person som kom inn, og det er jo et tegn på at hun var kveldens hovedgjest, sier Terje Nilsen. Han er prosjektleder for Pattie Boyds utstilling på Rockheim, og dro sammen med den britiske modellen, fotografen og forfatteren til Stockholm der innspillingen av Skavlan foregikk.

Pattie Boyd er mest kjent som kvinnen som først var gift med Beatles-gitarist George Harrison, deretter med Harrisons beste venn Eric Clapton. Utstillingen på Rockheim viser bilder fra innsiden av rockestjernelivet på 60-, 70- og 80-tallet. Ti av bildene har aldri blitt publisert før.

- Skavlan var takknemlig

Det var Terje Nilsen selv som kontaktet Skavlan, og fortalte at han hadde et forslag til en svært interessant gjest.

- Hun har en såpass unik historie, og vi følte at hun passet inn på Skavlan. Hun er en av de få gjenlevende som er i stand til å fortelle historien hun var en del av. Skavlan var veldig glad og takknemlig for at vi tok kontakt, sier Nilsen.

Pattie Boyd traff Beatles tidlig på 60-tallet og var med dem overalt, både i studio og på turneer. Hun synger også på flere av låtene deres, og har en høy stjerne blant Beatles-fans.

- Hun fikk en viss betydning når det gjaldt Beatles sin musikalske utvikling. På 60-tallet var hun medlem av en halvreligiøs bevegelse. Da den indiske lederen, Maharishi Mahesh Yogi, kom til London i 67, fikk Pattie med seg hele Beatles-familien og dens venner til å bli med på foredraget. Dermed fikk alle en felles interesse for indisk mystikk og religion. Patties interesse for indisk mystikk og religion, påvirket Beatles, og dermed også bandets psykedeliske album «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band», sier Nilsen.

Nevnte Rockheim flere ganger

Selve opptakene til Skavlan tok to timer, og Nilsen er nå spent på hva som faktisk kommer på tv. Han håper naturlig nok at utstillingen på Rockheim blir nevnt.

- Det ble snakk om Rockheim flere ganger under intervjuet. Det var viktig, både for vår og Pattie sin del. Det som er så fint med henne, er at hun har veldig lyst til å snakke om sin historie, og skjønner at det er viktig å være med på slike ting, sier Nilsen.

Skavlan var også interessert i å høre mer om Rockheim, og Nilsen ble oppfordret til å ta kontakt ved en senere anledning om det dukket opp noe av internasjonal betydning.

De andre gjestene denne gangen er forfatter Jo Nesbø, fotballspiller Tony Flygare og skuespiller Helena Bergstrøm. Bandet Mando Diao runder av programmet med en musikalsk opptreden.

Pattie Boyd-utstillingen åpner 27. mars 2014, og står i seks måneder.

Etter åtte år med George Harrison, giftet Pattie Boyd seg med Harrisons beste venn Eric Clapton. Ekteskapet varte i ni år.
Pattie Boyd sammen med Rockheims Terje Nilsen i Boyds hjem i London. De to jobber nå med utstillingen som åpner 27. april 2014. Foto: PRIVAT